Ексклюзиви
вівторок, 18 січня 2011 13:12

Об'єднання опозиції розколе Україну - експерт

Об'єднання опозиції розколе Україну - експерт

"Батьківщина" та "Свобода" не погодяться на об'єднання опозиційних сил у єдину партію.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

За його словами, таке об'єднання опозиціонерів неможливе через політичний менталітет і традиції.

"Наші політики навіть не здатні вести повноцінні консультації. Тому що частина політиків – це лідери диванних партій, за якими реально нічого не стоїть. Без Арсенія Яценюка "Собор", "Європейська партія" та "Громадська позиція" навіть не подолають три відсотки на виборах", - пояснив він.

Цибулько зауважив, що "Батьківщина" та "Свобода" є конкурентами в політичному середовищі, тільки партія Юлії Тимошенко - більш центристська сила.

"Але взагалі в такому об'єднанні немає сенсу. Бо воно є небезпечним. Свого часу були консультації Тимошенко і Партії регіонів. Вони хотіли написати Конституцію на двох і звести систему до формату двопартійності. Насправді вона призведе до розколу України на Захід і Схід, точніше зафіксує його. А це буде неможливо подолати. Люди із стратегічним мисленням все-таки не дозволять собі бавитися в такі сценарії "стінка на стінку", - наголосив політолог.

"Крім того, існують партії в партіях. Наприклад, всередині Партії регіонів є європейський і радянський клуби. Це різні середовища. Частина "регіоналів" буде схильна швидше об'єднуватись з "Нашою Україною", ніж далі себе затягувати в радянський феодалізм", - додав він.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що "Фронт Змін", Європейська партія України, а також партії "Громадянська позиція" та "Собор" ведуть перемовини про об'єднання. В той же час представники партій, підтверджуючи факт консультацій, заявляли, що про результати говорити передчасно.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднання опозиції розколе Україну - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути