неділя, 20 квітня 2014 19:13

ОБСЄ виявила ознаки роботи іноземних консультантів на Сході України - ЗМІ

ОБСЄ виявила ознаки роботи іноземних консультантів на Сході України - ЗМІ
Фото: fackty.ictv.ua

Місія ОБСЄ виявила ознаки роботи іноземних консультантів у східних областях України. Про це заявив глава місії Клаус Ціллікенс, передає Радіо "Свобода".

Проте він уточнив, що чітких доказів цього місія ОБСЄ поки не має.

При цьому Ціллікенс, який раніше тривалий час працював в регіоні як консул Німеччини, зазначив, що нинішнє відсутність доказів не означає, що іноземних військових на території України немає.

"Може, завтра будуть такі докази, я цього не виключаю. Поки що їх (доказів) немає. Але ознаки є", - зазначив він.

Ціллікенс також додав, що в повідомленнях про кількість загиблих у зіткненнях з участю сепаратистів в Україні зазвичай завищують. Зокрема, у Маріуполі, де повідомлялося про трьох загиблих нападників на українську військову частину, місія змогла підтвердити лише одного загиблого.

За його словами, місія користується тільки відкритою інформацією, тобто "дивиться та пише про те, що бачить на місці". На базі цієї інформації може бути створена не цілком повна картина, але Ціллікенс вважає, що ця картина об'єктивна.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ виявила ознаки роботи іноземних консультантів на Сході України - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі