понеділок, 07 лютого 2011 13:46

ОБСЄ стурбована свободою слова в Україні

ОБСЄ стурбована свободою слова в Україні

Міністр закордонних справ Литви, голова Організації з безпеки і співпраці в Європі Аудронюс Ажубаліс стурбований ситуацією в Україні. На його переконання, дуже актуальним є питання свободи слова у нашій державі.

Про це він повідомив в ефірі радіо "Свобода".

"Я приїхав відверто обговорити ці питання. Коли я отримаю певні відповіді, я зможу сказати, як я бачу нинішню ситуацію в Україні. Те, що є певна стурбованість, – це факт, цього ніхто не приховує. Але робити висновки, рубати з плеча я не маю наміру", - запевнив політик.

Водночас на питання, чи є актуальними питання свободи слова в Україні, Ажубаліс відповів ствердно: "Я знову кажу так, але не конкретизуватиму, поки не поговорю зі своїм колегою. Є певні рапорти, і це для мене актуально не тільки тому, що за професією я журналіст, а й тому, що одним із пріоритетів головування Литви в ОБСЄ є захист журналістів, і фізичний у тому числі, а також свобода медіа. Тож я ці питання неодмінно порушуватиму".

Говорячи про спільні дії України і Литви з огляду на те, що Литва зараз головує в ОБСЄ, а Україна перебере головування наступного року, голова ОБСЄ зазначив, що обидві країни мають допомагати одна одній і працювати разом.

"Зокрема, ми могли б працювати пліч-о-пліч у питанні розв'язання проблеми Придністров'я. Гадаю, важко переоцінити можливості України в цьому плані. Україна є ключовим гравцем, і тому другий після Росії візит я маю саме до Києва, оскільки знаю, що Україна має певні можливості допомогти у розв'язанні цього конфлікту або хоча б наблизити відновлення формальних переговорів у форматі "5+2", - резюмував дипломат.

Раніше повідомлялось, що лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко також має намір зустрітись з головою ОБСЄ Аудронюсом Ажубалісом.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ стурбована свободою слова в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі