вівторок, 07 травня 2019 15:50

Обрали голову Антикорупційного суду

Обрали голову Антикорупційного суду
Олена Танасевич працювала суддею у Печенізькому районному суді Харківщини. Фото: chesnosud.org

Вищий антикорупційний суд очолила суддя з Харкова 37-річна Олена Танасевич.

Танасевич обрали шляхом таємного голосування, вона отримала 23 голоси суддів. Це затверджено протоколом і рішенням зборів суддів.

Другого кандидата - суддю Ольгу Саландяк - підтримали 10 суддів, пише "Інтерфакс-Україна"

Олена Танасевич (дівоче прізвище Немикіна) працює суддею з 2012-го

На конкурсі до Антикорупційного суду вона показала найкращий бал із усіх претендентів.

Освіту здобувала спочатку в Харківському педагогічному університеті імені Сковороди, а потім у Харківській юридичній академії. З 2002-го працювала юристом, а потім помічником судді.

До обрання до Вищого антикорупційного суду Танасевич була суддею в Печенізькому районному суді Харківщини. Вільно володіє англійською.

Чоловік судді Михайло займається бізнесом у Харкові, родина має квартиру та 7 земельних ділянок.

Зарплата Танасевич 2017-го склала 220 тис. грн на рік, а її чоловіка - 1 млн грн. Є співвласницею компанії "Енергетична альтернатива", має автомобіль Peugeot 107.

Родина виховує сина - Серафима. Батько раніше працював в УБОЗ Харківській області, а сестра зараз - у виконавчій службі області, нагадує українська служба BBC

38 суддів Вищого антикорупційного суду призначили на посади 11 квітня 2019-го після майже піврічного конкурсу. Їм передадуть понад 200 справ, які зараз є в судах першої інстанції та в апеляції.

У громадському русі "Чесно" повідомляють, що Танасевич не порушувала критеріїв доброчесності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антикорупційний суд запустили

14 червня 2018-го набрав чинності закон про Вищий антикорупційний суд. Він розглядатиме кримінальні справи про корупційні правопорушення. Національне антикорупційне бюро проводитиме розслідування. Справи до суду передаватиме Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Суддею ВАС може бути громадянин із суддівським стажем не менше 5 років, науковець у сфері права чи адвокат із 7-річним досвідом роботи.

Зараз ви читаєте новину «Обрали голову Антикорупційного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі