четвер, 27 травня 2021 16:49

Облрада закликала заборонити ОПЗЖ і партію Шарія

Облрада закликала заборонити ОПЗЖ і партію Шарія
Дві партії по суті є російськими колаборантами, йдеться у заяві Волинської обласної ради. Фото: @volynrada

Волинська обласна рада звернулася до президента, Верховної Ради, Міністерства юстиції з проханням заборонити діяльність ОПЗЖ і партії Шарія.

Рішення депутати ухвалили в четвер, 27 травня, повідомляє "Конкурент".

"Україна змушена протистояти гібридній війні з російським впливом. Окрім боротьби, що ведеться за суверенітет на східних кордонах, є і внутрішній ворог, який розхитує ситуацію та підточує основи державотворення.

За проросійськими політиками завжди йдуть російська зброя і російські танки. Щоб не допустити цього, необхідно вже сьогодні заборонити діяльність рупорів Кремля", - йдеться в тексті звернення.

Депутати закликали "підготувати та ухвалити законопроєкт та відповідні регуляторні акти, які б заборонили фактичну діяльність партій "Опозиційна платформа – За життя" і "Партія Шарія", як таких, що відстоюють та активно просувають інтереси російського агресора і є, по суті, колаборантами Кремля".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Снайпер убив українського воїна на Луганщині

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Медведчуку й іншому нардепу від ОПЗЖ Тарасу Козаку. Їх підозрюють у державній зраді.

Того дня охорона нардепа не пускала СБУ в будинок у Києві.

Медведчук передав РФ інформацію про розташування прихованого підрозділу Збройних сил України, займався вербуванням українців, повідомив голова СБУ Іван Баканов.

13 травня Печерський районний суд міста Києва відправив нардепа під цілодобовий домашній арешт.

16 лютого СБУ оголосила про підозру прокремлівському блогеру Анатолію Шарію за статтями про державну зраду і розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі.

Також СБУ заявила про внесення завідомо неправдивих даних під час перереєстрації партії Шарія. Блогера оголосили в розшук.

Зараз ви читаєте новину «Облрада закликала заборонити ОПЗЖ і партію Шарія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі