субота, 04 грудня 2021 19:27

Обговорять безпеку України: назвали дату переговорів Байдена з Путіним

Обговорять безпеку України: назвали дату переговорів Байдена з Путіним
Переговори дадуть можливість позначити Кремлю ціну вторгнення в Україну. Фото: Reuters

Президенти США і РФ Джо Байден та Володимир Путін проведуть відеодзвінок 7 грудня.

Вони обговорять безпеку України та інші теми, пише Reuters із посиланням на заяву представника Білого дому від 4 грудня.

"Американський лідер має намір висловити стурбованість маневрами російської армії поблизу українського кордону та підтвердити підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України", - йдеться у повідомленні.

Інформацію підтвердили й у Кремлі. Речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що спілкування запланували на вечір вівторка, апрезиденти самі визначать потрібний для розмови час.

Аналітики вважають, що розмова дасть можливість позначити Кремлю ціну вторгнення в Україну та знизити напруженість. Президент Володимир Зеленський планує поговорити з Байденом після його переговорів із Путіним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступ України в НАТО: Байден відкинув "червоні лінії" Росії

Білий дім консультується щодо запровадження санкцій проти Росії за агресію проти України з Конгресом США і європейськими союзниками.

Зеленський вважає, що ймовірність повномасштабної війни з Росією є щодня. Водночас Україна повністю контролює свої кордони і готова до будь-якої ескалації.

Іноземні ЗМІ повідомили про стягування російських військових до кордону з Україною ще наприкінці жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Обговорять безпеку України: назвали дату переговорів Байдена з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі