вівторок, 25 вересня 2007 19:38

НУ-НС заявляє, що соціальна служба Черновецкого агітує за Партію регіонів

Блок "Наша Україна - Народна самооборона" заявляє, що соціальна служба київського міського голови Леоніда Черновецкого розносить по квартирах киян агітаційні пакети від Партії регіонів з набором побутових товарів.

Як повідомляє прес-служба НУ-НС у вівторок, в штаб блок звернулася киянка, яка отримала такий пакет. У пакеті було 11 предметів: два рулони туалетного паперу, пляшка соняшникової олії, пральний порошок і засіб для миття посуду, вата нестерильна, дві пачки анальгіну, дві пляшки зеленки і пляшка настоянки календули.

За словами жінки, пакет їй вручили в обмін на обіцянку голосувати за Партію регіонів.

Юрист блоку НУ-НС Олег Діденко відзначив, що згідно з законом про вибори народних депутатів, забороняється проводити передвиборну агітацію, яка супроводжується наданням виборцям, а також установам, організаціям засобів, безкоштовних або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних квитків, інших матеріальних цінностей.

"Такі дії, які супроводжуються закликами або пропозиціями голосувати або не голосувати за певну партію (блок) або згадкою назви партії (блоку) або імені кандидата, вважаються непрямим підкупом виборців і спричиняють за собою оголошення Центральною виборчою комісією партії (блоку) або окремому кандидатові в депутати попередження, яке обнародується в загальнодержавних засобах масової інформації. При цьому факт такого непрямого підкупу повинен бути встановлений судом", - підкреслив він.

За словами О.Діденка, єдиним виключенням з цього правила є надання виборцям товарів, на яких зображена назва, символіка, прапор партії (блоку), за умови, що вартість таких товарів не перевищує 3% мінімального розміру зарплати.

У Партії регіонів і мерії Києва не коментують це повідомлення, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «НУ-НС заявляє, що соціальна служба Черновецкого агітує за Партію регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі