четвер, 14 лютого 2008 12:46

НУ-НС закликає БЮТ не голосувати за закон про держзакупівлі

Народний депутат від фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Тарас Стецьків

впевнений, що фракція БЮТ не голосуватиме у другому читанні за законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти".

Про це він сказав сьогодні в інтерв"ю УНІАН.

На думку Стецьківа, політична репутація для прем"єр-міністра Юлії Тимошенко та БЮТ буде вища за комерційні інтереси деяких діячів цієї політичної сили.

Як зазначив депутат НУ-НС, відхиливши даний законопроект, коаліція внесе новий, яким передбачатиметься ліквідація Тендерної палати і повернення до тендерних процедур, які існували на початок 2004 року.

"Ми розуміємо, яке лобістське угруповання є в БЮТ, котре виступає за прийняття даного закону, але ми розуміємо також, що для БЮТ і для її лідера питання політичної репутації буде стояти вище, ніж комерційні інтереси деяких діячів від БЮТ", - підкреслив Стецьків.

За його словами, навколо даного законопроекту "був хаос". "Закон візував Шлапак, а потім його шеф Балога почав критикувати БЮТ за прийняття закону", - зазначив Стецьків.

Також, за його словами, спочатку народний депутат із фракції НУ-НС Роман Зварич завізував даний законопроект, а потім "фракція НУ-НС примусила його відкликати цей законопроект як неприйнятний". Зараз, сказав Стецьків, фракція НУ-НС висунула "чітку і ясну вимогу, що закон має бути радикально перероблений, і він не може прийматися в другому читанні". Він висловив переконання, що коаліція буде єдиною в даному питанні.

12 лютого ВРприйняла в першому читанні законопроект про внесення змін до Закону України "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти", внесений народними депутатами Романом Зваричем (НУ-НС) і Андрієм Кожемякіним (БЮТ).

"За" прийняття у першому читанні змін до закону про держзакупівлі проголосували 282 із 445 народних депутатів, зареєстрованих в залі. За проголосували 120 депутатів із фракції Партії регіонів, 135 – із БЮТ і 27 – з КПУ. Не голосували в повному складі фракції "Наша Україна – Народна самооборона" і Блока Литвина, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «НУ-НС закликає БЮТ не голосувати за закон про держзакупівлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі