четвер, 10 квітня 2008 17:34

НУ-НС висунув Тимошенко ультиматум

"Ми наполягаємо на виконанні нашими партнерами коаліційної угоди і застерігаємо Блок Юлії Тимошенко від односторонніх дій, які можуть нашкодити єдності демократичної коаліції". Про це сьогодні заявив голова політичної ради блоку "Наша Україна - Народна самооборона" В"ячеслав Кириленко після закінчення засідання політради за участю членів уряду від НУ-НС, повідомляє прес-служба блоку.

"По-перше, ми вже у котрий раз звертаємо увагу прем"єр-міністра на той факт, що законопроект про внесення змін до держбюджету на 2008 рік до цих пір не схвалений урядом і не внесений до парламенту, хоча згідно з законом уряд був зобов"язаний це зробити ще до 1 березня, - сказав Кириленко. - Немає ніяких перешкод до розгляду на сьогоднішньому засіданні Кабміну цього проекту, який давно готовий".

"По-друге, ми вимагаємо від уряду, нарешті, звільнити з посади голови Держкомархіву комуністку Ольгу Гінзбург, яка не тільки не має гуманітарної освіти, а веде на цій посаді активну антиукраїнську діяльність, переслідує справжніх фахівців архівної справи, заявляє про наміри засекретити інформацію про злочини комуністичного режиму", - сказав голова політради НУ-НС.

"По-третє, ми застерігаємо прем"єр-міністра від повторення спроб утвердіти порядок проведення земельних аукціонів ухвалою Кабміну, оскільки така редакція ухвали приведе до створення другої Тендерної палати, тільки з продажу землі", - додав Кириленко.

Він також повідомив про "стурбованість членів політради блоку все більш частими діями керівництво БЮТ, яке не узгоджене з нашим блоком, зате узгоджені з Партією регіонів, наприклад, голосування проти президентських законопроектів або проти звільнення судді Конституційного суду Станик".

"Ми зробимо все для єдності демократичної коаліції, тому ми ініціюємо проведення в понеділок загальних зборів коаліції за участю всіх депутатів обох фракцій і всіх членів уряду, включно з прем"єром і головою парламенту. Нам потрібно провести серйозну і відверту розмову і припинити взаємні звинувачення", - резюмував Кириленко, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «НУ-НС висунув Тимошенко ультиматум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі