четвер, 25 вересня 2008 18:11

НУ-НС вимагає від БЮТ приселюдної обіцянки

Фракція "Наша Україна – Народна самооборона" вимагає від Блоку Юлії Тимошенко публічних гарантій щодо скасування "антидержавних, антипрезидентських законів".

Про це заявив в інтерв"ю журналістам заступник голови фракції НУ-НС Роман Зварич .

Він зазначив, що, всупереч положень коаліційної угоди, фракція БЮТ разом з фракцією Партії регіонів прийняли "не тільки антиконституційні і антипрезидентські закони, але й закони, які мають антиукраїнський характер".

За його словами, НУ-НС пропонує повернення "до того статусу-кво", який був станом на 2 вересня. "Це фундаментальна позиція, від якої не можна відмовитись", - наголосив Зварич.

За його словами, "як жест щирості і серйозності щодо створення коаліції між БЮТ, НУ-НС і Блоком Литвина має бути формування порядку денного ВР на завтра трьома фракціями, а не так, як відбувалося сьогодні узгодження його між БЮТ та Партією регіонів.

НУ-НС також продовжує наполягати на спільній заяві щодо грузинсько-російського конфлікту. Зварич вважає, що під час сьогоднішніх переговорів створено "маленьку можливість" для існування коаліції "трьох" в парламенті.

Коментуючи заяви депутатів Миколи Катеринчука та Юрія Кармазіна з приводу недовіри керівництву фракції та скликання засідання політради блоку, Зварич відповів: "Це вже ні для кого не секрет, що в блоці представлені "потужні" політичні сили, які мають одного-двох народних депутатів, зокрема, це Європейська партія та Партія захисників Вітчизни, які давно працюють синхронно з фракцією БЮТ".

В той же час він наголосив, що в разі, коли надійде звернення хоча б однієї партії-суб"єкту блоку НУ-НС щодо скликання політради, засідання ради буде негайно скликане.

2 вересня парламент ухвалив закони, якими вносяться зміни до закону про Кабмін, про СБУ, про Конституційний Суд, а також закону, на який було подолане вето Президента, про тимчасові слідчі комісії парламенту. Цими законами обмежуються повноваження Президента.

Крім цих законів, Міністерство юстиції України рекомендувало главі держави ветувати й закон від 4 вересня "Про організацію і порядок діяльності Верховної Ради України", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «НУ-НС вимагає від БЮТ приселюдної обіцянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі