понеділок, 14 квітня 2008 15:17

НУ-НС: "Росія є штучним утворенням і не може довго проіснувати"

Народний депутат від фракції Наша Україна - Народна самооборона Андрій Парубій заявив, що Російська Федерація є штучним державним утворенням і не може довго проіснувати.

"Сьогодні в Російській Федерації знаходиться багато українських етнічних земель. І якщо Президент Росії говорить про штучне утворення України, то ми повинні нагадати, що це дивно звучить з боку Росії, яка насправді є штучним державним утворенням і, в принципі, не може довго існувати", заявив народний депутат України Андрій Парубій на міжпартійній конференції в Львові.

Депутат заявив, що на російській Слобожанщині і на Кубані живуть мільйони українців. "Тому ми повинні їх підтримувати своїми діями, щоб нагадувати Росії, де держава, а де штучне утворення", підкреслив Парубій.

Він також заявив, що домовився з МЗСом про виділення засобів на підручники для українців, які проживають на Кубані і в російській Слобожанщині.

"Найближчим часом ми їх відвеземо туди і нагадаємо росіянам, з чого складається їхня держава і хто є насправді штучним утворенням", сказав він.

Заяви російського керівництва, за словами Парубія, продемонстрували, що над Україною нависла загроза.

"Головним завданням для України сьогодні є вступ в НАТО, в ту систему безпеки, яка зможе поставити бар"єр між Україною і Росією. Сьогодні НАТО - захист для нашої держави. І, не дивлячись на всі дипломатичні заяви, цей захист нам сьогодні потрібнний від однієї держави - Російської Федерації", відзначив Парубій.

Як повідомлялося, джерело газети Комерсант" в делегації одній з країн НАТО повідомило, що Володимир Путін під час закритого засідання Росія-НАТО висловив сумнів щодо легітимності держави під назвою Україна.

Пізніше Лавров підтвердив, що Путін і Джордж Буш обговорювали на закритому засіданні ради Росія-НАТО тему території України.

11 квітня Балуєвський заявив, що у разі вступу України і Грузії в НАТО, Росія зробить заходи військового характеру, повідомляє ЗІК.

Зараз ви читаєте новину «НУ-НС: "Росія є штучним утворенням і не може довго проіснувати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі