субота, 05 липня 2008 14:48

"НУ-НС" пропонує заборонити радянську символіку

Парламентський блок "Наша Україна - Народна самооборона" (НУ-НС) планує внести і ухвалити законопроект, згідно якому на Україні буде заборонено використання комуністичної і нацистської символіки. Про це сьогодні, 5 липня, з посиланням на слова заступника глави фракції НУ-НС РоманаЗварича повідомила<>прес-служба блоку.

За словами політика, радянська і нацистська символіка тісно пов"язана з режимами, що мають відповідати за мільйони жертв, серед яких багато й українців.

"Метою таких законів є повернення історичного і морального боргу перед минулими поколіннями - перед людьми, які були жертвами жорстоких тоталітарних режимів", - сказав Зварич і зазначив, що подібні закони давно існують в інших державах, наприклад "за використання і розповсюдження нацистської символіки на території Німеччини передбачена кримінальна відповідальність", повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «"НУ-НС" пропонує заборонити радянську символіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі