середа, 03 жовтня 2007 12:57

НУ-НС претендує на крісла силовиків

НУ-НС претендує на крісла силовиків

 Блок "Наша Україна - Народна самооборона" претендує на керівництво Міністерством юстиції, Генеральною прокуратурою і Службою безпеки України при формуванні Кабінету міністрів.

За словами представника блоку Миколи Оніщука, позиція президента Віктора Ющенка і керівництво НУ-НС співпадає в тому, що правоохоронний блок має бути президентським.

"Оскільки глава  держави - гарант захисту конституційних прав і свобод, а діяльність Генпрокуратури, СБУ, судової системи, Мінюсту у першу чергу стосується забезпечення прав і свобод громадян", вважає Оніщук. Тому НУ-НС хоче при формуванні коаліції отримати керівні пости у цих відомствах.

"Тому, я думаю, що наш інтерес, коли йдеться про уряд, в першу чергу буде направлений на цей блок", сказав він.

При цьому Оніщук відзначив, що питання економіки, соціальної політики швидше за все будуть запропоновані політичним партнерам.

Вчора Юлія Тимошенко на зустрічі з президентом домовилася відразу після оголошення попередніх результатів виборів почати формувати Кабмін і решту органів виконавчої влади.

Раніше Тимошенко і лідер пропрезидентського блоку НУ-НС Юрій Луценко завірили, що всі домовленості між цими двома політичними силами будуть виконані.

Крім того, президія партії НУ вирішила рекомендувати на посаду голови Ради главу політради НУ-НС В"ячеслава Кириленка.

Сама Тимошенко також вважає, що головою Ради буде представник блоку НУ-НС.

За матеріалами :  КорреспондентУкраїнські Новини

Зараз ви читаєте новину «НУ-НС претендує на крісла силовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі