понеділок, 11 січня 2010 13:49

НУНС, ПР і КПУ проти позачергового засідання Ради

НУНС, ПР і КПУ проти позачергового засідання Ради
Блок Тимошенко проводить консультації з парламентськими фракціями аби у середу скликати позачергове засідання Ради з приводу голосування на дому.

Про це заявив "бютівець" Дмитро Ветвицький.

За його словами, БЮТ уже зібрав необхідні 150 підписів і зараз все залежить від результативності проведених консультацій.

"Думаю, що це засідання реально провести у середу-четвер. Непотрібно гаяти час, бо до виборів не так багато залишилося. Наші всі депутати уже повідомлені. Думаю, вони зможуть на день відірватись від округів", - сказав "бютівець".

Водночас його однопартієць Сергій Соболєв прогнозує, що на позачергове засідання з"їдуться депутати усіх фракцій.

"Я обов"язково хочу побачити, як до засідання віднесеться Блок Литвина, адже Володимир Михайлович неодноразово заявляв, що він хоче аби фальсифікацій на виборах не було", - сказав Соболєв.

У свою чергу "регіонал" Олександр Стоян заявив, що Партія Регіонів досі не визначилася, чи братиме участь у голосуванні.

"Проте, якщо вони (БЮТ) зібрали 150 підписів, то куди ми дінемось. А взагалі це - сором - заявляти про якісь фальсифікації у зв"язку з голосуванням на дому. Адже зазвичай там голосують хворі та немічні. Ймовірно Тимошенко боїться, що за неї ці люди не проголосують.

Ми не проти збігтися, але яка з того користь, якщо ми все одно не будемо голосувати за скасування голосування на дому", - каже Стоян.

У блоці НУНС заявляють, що проти проведення позачергового засідання парламенту.

Один із лідерів блоку Зіновій Шкутяк заявив: "Заяви Тимошенко з приводу фальсифікацій - це цинізм, якого світ не бачив.

Адже авторами законопроекту, який дозволяв голосування на дому були "бютівці", а саме Андрій Портнов. А тепер вони кричать, що це треба відмінити. За кого вона нас має? - обурився нардеп.

Однак зазначив, що у блоці досі не визначилися остаточно, чи приймати участь у засіданні. Така ж позиція і в Компартії.

Так комуніст Спірідон Кілінкаров заявив, що його фракція ще не збиралася і не розглядала це питання.

Але, на думку Кілінкарова, проводити зараз позачергове засідання абсолютно неефективно. "Це все крик спраглого в пустелі і не більше. Бо коли ухвалювався закон про вибори президента, то "бютівцям" треба було проводити консультації з усіма політичними партіями, а не домовлятися з "Регіонами", - наголосив нардеп.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «НУНС, ПР і КПУ проти позачергового засідання Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі