Ексклюзиви
пʼятниця, 16 листопада 2007 10:34

НУ-НС підтримає будь-кого від Ющенка на посаді спікера

НУ-НС підтримає будь-кого від Ющенка на посаді спікера
Кандидат у депутати Верховної Ради від блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Ксенія Ляпіна заявляє про готовність її політичної сили підтримати будь-яку запропоновану Президентом Віктором Ющенком кандидатуру на пост голови парламенту.

Про це вона сказала в інтерв"ю інтернет-виданню "Главред".

"Якщо Президент буде незадоволений В"ячеславом Кириленком, якщо він захоче висунути іншого лідера, якого бачить главою Верховної Ради, він збере майбутню фракцію й політраду й висловить свою позицію. Ми ж виконаємо все, що він нам скаже", - заявила Ляпіна.

При цьому вона зазначила, що Ющенко не висловлювався негативно про лідера блоку В"ячеслава Кириленка, як про це раніше писали окремі ЗМІ.

Ляпіна впевнена, що нова кандидатура, запропонована Ющенком на цю посаду, буде одноголосно підтримана депутатами від НУ-НС.

"Я впевнена, що всі одностайно підтримають нове рішення Президента... Якщо Президент чітко підтримає Кириленка - він буде спікером, якщо глава держави підтримає іншу кандидатуру - ми проголосуємо за неї", - заявила вона.

Водночас Ляпіна зазначає, що деякі кандидати в депутати від блоку мають окремі думки з цього питання.

"Є парочка депутатів, котрі мають свої окремі позиції, але не думаю, що вони проголосують проти", - говорить представниця НУ-НС.

Кандидат у депутати Ради від НУ-НС Роман Зварич упевнений у голосуванні всіх 72 депутатів його політичної сили за кандидатуру секретаря Ради національної безпеки й оборони Івана Плюща в разі висування його на пост голови Верховної Ради.

За угодою про створення коаліції Блоків Юлії Тимошенко й "Наша Україна - Народна Самооборона", кандидата на посаду спікера висуває НУ-НС.

НУ-НС ухвалив рішення про висування на цей пост лідера партії "Народний Союз Наша Україна", голову політичної ради НУ-НС В"ячеслава Кириленка.

Кандидат у депутати Верховної Ради від Партії регіонів Тарас Чорновіл вважає секретаря Ради національної безпеки й оборони Івана Плюща й лідера Народної партії Володимира Литвина прийнятними для ПР кандидатурами на пост голови парламенту, повідомляють Українські новини.



Зараз ви читаєте новину «НУ-НС підтримає будь-кого від Ющенка на посаді спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути