понеділок, 06 жовтня 2008 15:29

НУ-НС не назбирає 226 підписів для коаліції з БЮТ

НУ-НС не назбирає 226 підписів для коаліції з БЮТ
Підпис під коаліційною угодою БЮТ і НУНС не поставлять ренегати Бут і Рибаков, Іван Плющ і ще ряд "нашоукраїнців", які не бажають бачити Тимошенко на посту прем"єр-міністра.

Про це заявив під час прес-конференції у Львові народний депутат від фракції НУНС Володимир В"язівський.

"Для створення демократичної коаліції, окрім спільного рішення фракцій БЮТ і НУНС, необхідно зібрати 226 підписів. Але, боюся, ми не зможемо їх назбирати. Іван Плющ, очевидно, залишиться на своїй позиції і підпису його не буде. Також у мене є інформація про те, що нардепи Юрій Бут і Володимир Рибаков не мають наміру ставити підписи, а, отже, не маючи навіть цих трьох голосів, ми не назбираємо 226 голосів для створення коаліції. Єдиний вихід з цієї ситуації, передбачений законодавством, - позачергові парламентські вибори", - відзначив він.

За словами В"язівського, очевидно, свій підпис під коаліційною угодою не поставлять і ті нардепи від НУНС, які розчарувалися в Тимошенко і переконані, що вона прагне виключно зміцнити свої позиції на посаді прем"єр-міністра. Проте їхніх прізвищ Володимир В"язівський не назвав.

"Я на 99% переконаний, що ми не назбираємо 226 підписів, до того ж, якщо кадрові пропозиції Литвина, про які він публічно не говорить, не будуть виконані. Отже, Президент матиме єдину можливість - оголосити про позачергові вибори", - відзначив народний депутат.

Крім того, В"язівський додав, що він і "Наша Україна" є противниками дострокових парламентських виборів, тому чекають на Тимошенко "в лоні нової демократичної коаліції", пише Zaxid.net.

Зараз ви читаєте новину «НУ-НС не назбирає 226 підписів для коаліції з БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі