четвер, 04 вересня 2008 16:46

НУНС назвала причини можливого повернення в коаліцію

НУНС назвала причини можливого повернення в коаліцію
Голова фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона "у Верховній Раді В"ячеслав Кириленко допускає можливість збереження існуючої коаліції. Про це він заявив на брифінгу.

"Якщо БЮТ і Тимошенко схаменуться, то ми повернемося в коаліцію. Якщо вони відірвуться від регіоналів і комуністів, з якими вони зараз злилися в парламентському екстазі, сядуть за стіл переговорів на раді коаліції, пояснять свої дії і, можливо, ми навіть посваримося в закритому режимі, то тоді теоретично буде відновлена діяльність коаліції", - сказав Кириленко.

За його словами, для збереження коаліції БЮТ також повинен припинити спільні голосування з фракціями Партії регіонів і Комуністичної партії і відмовитися від намірів обмежити повноваження Президента в оборонній і зовнішньополітичній сферах.

"Ми не збираємося створювати яку-небудь коаліцію з Партією регіонів і комуністами. Для нас це неприйнятно", - сказав Кириленко.

За його словами, така коаліція неможлива також через те, що ці політичні сили наполягають на визнанні незалежності Абхазії і Південної Осетії.

Він також виразив упевненість в тому, що коаліція між БЮТ, ПР і КПУ буде оформлена юридично.

Фракція НУ-НС не має наміру брати участь в засіданнях Верховної Ради до 16 вересня, заявив Кириленко.

За його словами, до цього числа збіжать 10 днів до офіційного розпаду коаліції, і голова Ради оголосить про її розпад.

"На наступному пленарному тижні цей 10-денний термін закінчиться, а наступний пленарний тиждень починається з 16 вересня. З 16 вересня НУ-НС братиме участь в засіданнях парламенту", - сказав він.

За словами Кириленка, НУ-НС чекатиме юридичного оформлення коаліції фракцій Блоку Юлії Тимошенко, Партії регіонів і Комуністичної партії, після чого піде в опозицію.

Як повідомлялося, Ющенко в інтерв"ю The Financial Times виразив переконання, що ситуація у ВР буде врегульована демократичним шляхом, повідомляє Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «НУНС назвала причини можливого повернення в коаліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі