понеділок, 08 жовтня 2007 09:02

НУ-НС і БЮТ поділили урядові портфелі. Про Литвина теж не забули

НУ-НС і БЮТ поділили урядові портфелі. Про Литвина теж не забули
За інформацією "Комерсант-Україна", головним питанням консультацій між БЮТ і НУНС стало обговорення формування уряду і підготовка протоколу про розподіл посад. Саме у п`ятницю сторонами обговорювався розподіл "сфер впливу".

Зокрема, було досягнуто домовленості про те, що БЮТ займатиметься економічним і енергетичним секторами в уряді, очоливши відповідно Мінекономіки, Мінфін і Мінпаленерго.

"Ми вважаємо, що це природно – прем`єр-міністр повинен мати в руках можливість формувати економічний блок, тому ніяких суперечностей в цьому питанні між нами не виникло", - повідомило виданню джерело, близьке до учасників переговорів.

Імовірно, БЮТ отримає також Мінпромполітики і Мінвуглепром.

Пропрезидентському блоку віддадуть соціально-гуманітарний сектор: Міністерство з питань ЖКХ, Мінпраці і соціальної політики, Міністерство охорони навколишнього природного середовища, Міносвіти, Мінкультури, а також Міністерство у справах сім`ї, молоді і спорту. Крім цього НУНС отримує МВС.

За схемою розподілу крісел всі керівні посади, отримані НУНС, будуть розділені між трьома суб`єктами блоку: партією "Народний союз `Наша Україна`", блоками "Народна самооборона" і "Українська правиця". Хто саме буде запропонований на міністерські пости, БЮТ і НУНС обговорюватимуть самостійно. Втім, за словами представників обох сил, у разі висунення спірних кандидатур сторони матимуть право вето.

Що стосується участі у формуванні парламентської більшості блоку Литвина, то Володимиру Литвину пропонується два варіанти. У разі входження його блоку до складу коаліції він одержить пост спікера, а також частину керівних посад в уряді і парламентських комітетах.

"Якщо ж він не захоче увійти до складу коаліції, але буде готовий підтримувати нас під час голосувань – такий варіант теж обговорюється, - він отримає пост віце-спікера або одного з віце-прем`єрів", - розповіло "Комерсанту" джерело в керівництві НУНС.

У п`ятницю за дорученням президента лідери блоків "Наша Україна–народная самооборона" і БЮТ почали офіційні консультації щодо створення парламентської більшості. Передбачалося, що в ході переговорів буде затверджений текст меморандуму про співпрацю, а також розподілені сфери впливу НУНС і БЮТ в Кабміні.

Зараз ви читаєте новину «НУ-НС і БЮТ поділили урядові портфелі. Про Литвина теж не забули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі