середа, 05 березня 2008 13:42

НУ-НС: Янукович хоче переформатування коаліції

Лідер фракції блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" В"ячеслав Кириленко впевнений у тому, що причина, з якої Партія регіонів блокує роботу Верховної Ради - її бажання переформатувати коаліцію.

Про це він повідомив журналістів.

"Ми впевнені, що Партія регіонів ставить своєю метою винятково переформатування коаліції й розгойдування ситуації в країні", - сказав Кириленко.

Він зазначив, що НУНС здивовано заявою лідера ПР Віктора Януковича про те, що його політична сила вичерпала можливості компромісу в питанні вступу в НАТО.

"Ми вкрай здивовані заявою Партія регіонів...Це більше політична поза, ніж політична позиція", - сказав лідер НУНС.

Зі слів Кириленка, його фракція готова до компромісів і до того, що рішення зі вступу України в НАТО повинне прийматися винятково парламентом за результатами референдуму.

Разом з тим, зазначає Кириленко, питання про НАТО є для Партії регіонів лише приводом, що дозволяє розкрити її щирі цілі.

"НАТО - лише привід для блокування, завтра він може змінитися", - сказав він.

Кириленко повідомив, що НУНС на засіданні фракції обговорить поводження Партії регіонів.

При цьому він закликав ПР оприлюднити причину такого свого поводження.

"Якщо вони хочуть зміни уряду, коаліції, позачергових виборів - нехай про це скажуть", - сказав він.

Заступник глави СП Оксана Слюсаренко вважає, що Партія регіонів висуває надумані вимоги для недопущення розблокування роботи Верховної Ради, чим порушує раніше досягнуті домовленості з коаліцією.

З 18 січня опозиція блокує засідання Верховної Ради.

Основними вимогами опозиції є прийняття постанови про обов"язковість проведення референдуму перед приєднанням України до Плану дій щодо членства в НАТО й відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «НУ-НС: Янукович хоче переформатування коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі