четвер, 12 вересня 2019 20:43

Новий парламент вперше провалив голосування

Новий парламент вперше провалив голосування
Нардепи на засіданні 12 вересня вперше провалили голосування. Фото: Zik

Верховна Рада 9 скликання вперше провалила голосування.

Це сталося на засіданні в четвер, 12 вересня. Депутати не змогли набрати необхідні 226 голосів для затвердження законопроекту №1075 "Про внесення змін у закон "Про правонаступництво України" про скасування дії актів СРСР та УРСР на території України". Про це повідомив перший віце-спікер парламенту Руслан Стефанчук, передає Еспресо.TV.

Як зазначається, документ підтримали лише 214 парламентаріїв при 226 мінімально необхідних. При цьому провальне голосування нардепи привітали оплесками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість позбавлення мандату - штраф: Зеленський пом'якшує долю кнопкодавам

До цього новий парламент ухвалював усі рішення, які ставилися на голосування.

Законопроектом №1075 пропонувалося скасувати дію на території України законодавства СРСР та УРСР, крім тих актів, що пов'язані із здобуттям Україною незалежності та іншими важливими питаннями (адміністративно-територіальний устрій, державний кордон України, міжнародні зобов'язання), а також організаційно-розпорядчих та індивідуальних актів.

Крім того, передбачалося запровадити тимчасову дію окремих актів радянського періоду до 30 вересня 2020 року Житлового кодексу УРСР та Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також до прийняття законів України, що регулюють відповідні відносини, окремих Законів, прийнятих за часів УРСР.

Зараз ви читаєте новину «Новий парламент вперше провалив голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі