понеділок, 24 грудня 2012 13:38

Нові люди у Кабміні дають шанс на зміни на краще - експерт

Нові люди у Кабміні дають шанс на зміни на краще - експерт
Віталій Бала. Фото: www.radiosvoboda.org

Нові люди у Кабінеті міністрів залишають надію, що ситуацію в країні ще можна виправити.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віталій Бала.

Коментуючи склад нового Кабміну, він підкреслив, що нові люди в уряді є позитивом.

"Голова уряду той самий, тому я не думаю, що будуть суттєво змінені основоположні речі. Однак поява багатьох нових людей свідчить про те, що президент хоче дати новий імпульс для того, щоб ті завдання, які стоять перед країною у 2013 році, а цей рік буде важким, спробувати вирішувати з іншими підходами та з іншим баченням", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У боротьбі за стабільність влада отримала піррову перемогу - експерт

Він додав: "Насправді, нові обличчя - це добре. Бо від тих, які були — ми знали, чого можна очікувати. Тому шанс, що можуть бути якісь зміни і може на краще — залишається".

Бала наголосив, що для нього несподіваними стали призначення нового міністра оборони, міністра соціальної політики та інші нові люди, які з'явилися в уряді.

"Тут була своя логіка, думаю, вона відома безпосередньо тільки президенту і прем'єру, тому треба дивитися наскільки це буде ефективно. Час покаже", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грищенко став віце-прем'єром - Присяжнюк залишився на посаді глави Мінагрополітики

Коментуючи те, що міністром освіти і науки залишився одіозний Дмитро Табачник, він наголосив: "А чого його мали не залишити? З професійної точки зору до нього жодних претензій немає. Є тільки політичні. Тому тут питання не в контексті його професійної діяльності, а політичної. Та з моєї точки, з тої форми правління яка є, я не можу називати міністрів політиками. Політики — це ті, яких призначає парламент, які оголошують свою програму".

Нагадаємо, що сьогодні президент Віктор Янукович призначив новий склад уряду. Першим віце-прем'єр-міністром став колишній голова Нацбанку Сергій Арбузова. Віце-прем'єрами стали Юрій Бойко, Олександр Вілкул та Костянтин Грищенко. Глава держави також призначив нових міністрів. Так зокрема, міністром освіти і науки залишився Дмитро Табачник.

Зараз ви читаєте новину «Нові люди у Кабміні дають шанс на зміни на краще - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі