понеділок, 23 липня 2018 18:13

Нові керівники в ДБР - хто вони?

Нові керівники в ДБР - хто вони?
Знайомство з першими 5 кандидатами в керівники територіальних підрозділів ДБР. Фото: 5 канал

Після того, як в ЗМІ з'явилися прізвища керівників територіальних підрозділів ДБР, відібраних конкурсною комісією новоствореного відомства, в Україні розгорнулася дискусія про те, наскільки гідні ці люди зайняти свої пости. Ми вирішили розібратися, за які заслуги конкурсна комісія відібрала саме цих кандидатів. Сьогоднішній матеріал - про перших п'яти з них. Знайомтеся.

Директор територіального управління в місті Києві Руслан Марчук.

"З 2003 року я працюю на практичних посадах в органах внутрішніх справ. Бачачи недосконалість процесів і знаючи, що зараз створюються нові правоохоронні структури для більш ефективної протидії злочинності, я прийняв рішення спробувати свої сили в Держбюро розслідувань. Думаю, це той самий орган, який зможе ефективно і якісно боротися із сучасною злочинністю", - заявив Марчук на співбесіді з представниками відбіркової комісії.

Руслан Марчук брав безпосередню участь у розкритті низки резонансних злочинів. Так, в березні 2018 року в ході спецоперації під його керівництвом в Одесі був затриманий співробітник Державної міграційної служби за організацію злочинних "схем" з отримання громадянства України. В кінці того ж місяця на хабарі затримали двох посадових осіб "Укрзалізниці".

Крім цього, на початку квітня 2018 року департамент Марчука за його безпосередньої участі викрив 18 осіб, підозрюваних у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Отримав "зелену мітку" від Автомайдану - як фахівець, який не має негативної репутації.

Керівник першого управління організації досудових розслідувань Євген Шевцов. Співробітник Національної поліції, що називається, "від землі" - опер. Брав активну участь в найрезонанснішій справі 2018 року - розслідуванні фактів корупції в українському футболі. Нагадаємо, що під час проведення комплексу слідчо-оперативних заходів було зібрано доказову базу щодо учасників і організаторів 5-ти злочинних груп і 35 футбольних клубів, причетних до організації та участі в футбольних матчах з "фіксованим результатом".

Крім того, Шевцов відзначився при розкритті вбивства глави правління і засновника страхової компанії екс-начальником СБУ по Фастівському району Київської області.

Керівник управління внутрішнього Богдан Чобіток раніше працював в управлінні "К" СБУ. Там він брав активну участь в розслідуванні фактів корупції в ДФС і правоохоронних органах. У чималому ступені, завдяки його зусиллям, за хабарі було затримано кілька високопоставлених чиновників.

Зокрема, це глава підрозділу ГУ ДФС у Вінницькій області, який вимагав від підприємця 500 тисяч гривень. Інший епізод - затримання заступника начальника ГУ ДФС в Сумській області та головного ревізора цього ж відомства за вимагання хабара з приватного підприємця в розмірі 60 тисяч гривень. І, нарешті, затримання начальника одного з райвідділів поліції в Одеській області - за систематичне хабарництво. Чобіток був одним з тих, хто готував всі ці справи.

Останнє місце роботи директора територіального управління в Хмельницькому Сергія Палатова - заступник начальника відділу боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів міжрегіонального оперативного управління Офісу великих платників податків ДФС. З його приходом на цю посаду значно збільшилася кількість кримінальних справ, переданих відділом в суди. У першому півріччі поточного року таких справ було вже 15, що вдвічі більше, ніж за весь минулий рік.

Так, у Львівській області було ліквідовано незаконну мережу АЗС, в результаті чого податківці вилучили три автозаправні комплекси і більше 19,3 тонни дизельного палива. Всього вилучено ТМЦ орієнтовною вартістю 880 тис. грн, у т.ч. підакцизних товарів - вартістю 580 тис. грн.

В Одеській області відомство вилучило з незаконного обігу підакцизних товарів на загальну суму 25 млн грн, серед яких майже півмільйона тютюнових виробів на суму 10 млн грн, лікеро-горілчані вироби на суму 410 тис. грн і спирт, загальна вартість якого становить 9 млн грн.

Палатов також отримав "зелену мітку" від експертів "Автомайдану" як людина, що не має негативної репутації.

Директор територіального управління у Львові Микола Друзюк очолював Радехівський місцеву прокуратуру у Львівській області. За час його роботи на цій посаді прокуратура завершила ряд резонансних справ, пов'язаних з корупцією. Тільки в першому півріччі 2018 року 20 таких справ було передано до судів.

Крім того, прокуратура затримала зловмисника, який систематично крав комп'ютерну техніку зі шкіл і лікарень. Була також затримана банда, що складалася з громадян Азербайджану, яка здійснила ряд розбійних нападів на підприємців Львівської області.

Як бачимо, кожному з п'яти перерахованих керівників підрозділів було, що пред'явити конкурсній комісії. А, отже, розмови про те, що їх призначили на посади в ГБР "за красиві очі" - не більше, ніж вигадки.

Зараз ви читаєте новину «Нові керівники в ДБР - хто вони?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі