понеділок, 03 серпня 2020 13:53

Нова віцепрезидентка США могла б влаштувати Путіну "вирвані роки"

Нова віцепрезидентка США могла б влаштувати Путіну "вирвані роки"
Ексрадниця Барака Обами з національної безпеки Сьюзан Райс може стати віцепрезиденткою США у команді Джо Байдена. ФОТО: REUTERS

Ексрадницю Барака Обами з національної безпеки Сьюзан Райс називають найбільш вірогідною претенденткою на посаду віцепрезидентки США у команді Джо Байдена. Він головний опонент Дональда Трампа на майбутніх виборах.

Міжнародний оглядач Іван Яковина розповів виданню "Новое время", що в разі обрання Сьюзан Райс віцепрезиденткою, вона може стати одним із головних американських критиків режиму Володимира Путіна.

"До виборів президента США залишилося вже менш як 100 днів, і згідно з останніми рейтингами Джо Байден виграє у Дональда Трампа у всіх важливих battleground states - "штатах, які вагаються". Тобто у нього дійсно дуже хороші шанси на перемогу", - сказав Іван Яковина в ефірі програми "Світ огляд" на Радіо НВ.

Російські олігархи бояться, що в разі перемоги Байдена відразу ж будуть ухвалені так звані санкції з пекла. Це призведе до знищення російської економіки і повалення Путіна. Санкційний законопроєкт має назву DASKA (Defending American Security from Kremlin Aggression Act) і за умови його ухвалення передбачає повне знищення російської економіки.

Російські олігархи бояться, що в разі перемоги Байдена відразу ж будуть ухвалені так звані санкції з пекла

Яковина бачить високу ймовірність того, що це станеться: "Річ у тім, що зараз у Вашингтоні все активніше ширяться чутки про те, що віцепрезиденткою у Джо Байдена буде Сьюзан Райс, колишня радниця Барака Обами з національної безпеки. Ця жінка Байдену дуже добре підходить із політичного погляду: вона афроамериканка з дуже багатої вашингтонської сім'ї, вчилася у приватній школі, закінчила Стенфорд, суперосвічена і дуже жорстка".

Журналіст зазначив, що Райс завжди виступає за моральне лідерство США.

"Вона не даватиме спуску тому ж Китаю за уйгурів, за спроби нав'язати свою волю Тайваню, за Гонконг і Тибет. Не менш жорстко вона поводитиметься з Росією - у своїй недавній колонці Райс фактично звинуватила Дональда Трампа у роботі на російську розвідку і зажадала запровадження нових санкцій проти Володимира Путіна", - сказав Яковина.

У тому разі, якщо Джо Байден помре, у Сьюзан Райс є достатньо кваліфікації для того, щоб стати керівником США на міжнародній арені.

"Можливо, Райс іноді буває навіть занадто жорсткою, тобто негнучкою, але для України, на мою думку, зараз це було б просто ідеальним варіантом. І якщо вона стане віцепрезиденткою США, то влаштує Володимиру Путіну вирвані роки", - додав Іван Яковина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трампу відмовили в перенесенні виборів. Американці підтримують голосування поштою

Сьюзан Райс була однією з тих людей, які фактично натиснули на Обаму і змусили його почати кампанію з бомбардування Лівії, коли там усім керував Муаммар Каддафі.

Зараз ви читаєте новину «Нова віцепрезидентка США могла б влаштувати Путіну "вирвані роки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі