середа, 02 липня 2008 20:11

Нова регіональна політика вирішить старі проблеми України - Василь Куйбіда

Кабінет Міністрів України на сьогоднішньому засіданні ухвалив Концепцію нової державної регіональної політики. Про це проінформував міністр регіонального розвитку і будівництва Василь Куйбіда, повідомляє УНІАН.

Про те, що державі необхідна нова державна регіональна політика, Василь Куйбіда заявив відразу після призначення на посаду міністра.

Для її формування була створена спеціальна робоча група. Вона протягом декількох місяців напрацювала проект Концепції з урахуванням національного досвіду, практики інших держав, документів Ради Європи, Конгресу місцевих і регіональних влад Європи, інших європейських організацій з метою визначення основ ефективної сучасної державної регіональної політики з урахуванням внутрішніх і зовнішніх чинників.

Члени робочої групи, які працювали над новим документом, проаналізували стан реалізації Концепції державної регіональної політики, затвердженої 25 травня 2001 року.

Згідно їх висновкам, Концепція державної регіональної політики 2001 року носила достатньо загальний характер і не містила достатньої кількості критеріїв і показників, що б давали можливість забезпечити якісний моніторинг її виконання у просторі та часі.

Тому під час підготовки нової Концепції фахівці намагалися надати чіткий перелік проблем, що потребують вирішення, засобів їх рішення, інструментів, ресурсів і механізм здійснення моніторингу за виконанням Концепції.

"Колишня регіональна політика, не тільки не вирішила соціально-економічних проблем регіонів, а й навпаки - загострила їх і, разом з тим, утворила певну відчуженість між регіонами.

Тому, розробляючи нову регіональну політику, ми виходили з тих процесів, що відбуваються сьогодні поза нашою державою і усередині неї", - проінформував Василь Куйбіда.

Нагадаємо, в березні президент Віктор Ющенко ухвалив положення про Національну раду з питань взаємодії органів державної влади і органів місцевого самоврядування, серед завдань якого був розгляд і розвиток основних напрямів внутрішньої політики України щодо залучення інвестицій для розвитку регіонів.

Незабаром уряд розгляне Концепції реформи адміністративно-територіального устрою, Концепції реформи місцевого самоврядування і Концепції вдосконалення системи підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування.

До речі, проект Стратегії ефективного управління на місцевому рівні, запропонований для обговорення державам-членам Ради Європи на 15-й сесії Конференції європейських міністрів, був підтриманий Україною в жовтні минулого року, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Нова регіональна політика вирішить старі проблеми України - Василь Куйбіда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі