пʼятниця, 13 вересня 2019 10:17

Нова ГПУ обіцяє реанімувати справу "діамантових прокурорів"

Нова ГПУ обіцяє реанімувати справу "діамантових прокурорів"
Справу "діамантових прокурорів" форсуватимуть . Фото: liga.net

Перший заступник генерального прокурора України Віталій Касько обіцяє швидкий розгляд справи "діамантових прокурорів". А також проведення аудиту кримінальних проваджень щодо незаконних дій прокурорів.

"Ми зробимо все, щоб справи так званих діамантових прокурорів були завершені в суді якомога швидше. А ті справи, які не дійшли до суду, будуть проаналізовані, буде проведено їх аудит, і якщо там будуть підстави для притягнення до відповідальності, ми завершимо розслідування", - сказав Касько в четвер увечері в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

За його словами, це стосуватиметься не тільки "діамантових прокурорів", а й будь-яких прокурорів, які вчинили корупційні або інші кримінальні правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова прокуратура буде розглядати старі злочини влади

На початку липня 2015-го СБУ провела обшук в головному слідчому управлінні ГПУ - у результаті був затриманий перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін та заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць. За даними слідства, вони вступили в корупційну змову та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн.

При проведенні обшуків них було виявлено понад $500 тис. готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів і 65 діамантів, після чого скандальних прокурорів стали називати "діамантовими".

Зараз ви читаєте новину «Нова ГПУ обіцяє реанімувати справу "діамантових прокурорів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі