субота, 19 вересня 2020 02:41

Ніякої "спецоперації по вагнерівцям" не було - Єрмак

Ніякої "спецоперації по вагнерівцям" не було - Єрмак
Єрмак розповів про спецоперацію по "вагнерівцям". Фото: Факти

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак знову спростував існування спецоперації українських спецслужб із затримання бойовиків ПВК Вагнера.

"Детективна" історія про спецоперацію — "вигадана від початку", а її автори нібито взяли кілька реальних фактів і додали до них художню вигадку, заявив він а ефірі програми Свобода слова.

"Від початку війни розвідка і відповідні органи України почали документувати всіх тих людей, які беруть участь у війні проти України, які вбивали наших воїнів. Це продовжилося і триває до сьогоднішнього дня. І саме факти цього документування були злиті до ЗМІ", — сказав він про злиті розмови нібито з "вагнерівцями".

Єрмак підкреслив, що оприлюднення цієї інформації сильно ускладнило роботу українських спецслужб. На думку глави Офісу президента, затримання "вагнерівців" дійсно було спецоперацією, але не України. Він заявив, що необхідно створити Центр протидії пропаганді, щоб не допустити "поширення фейків":

"Ми знаємо, що так звані приватні армії дуже тісно співпрацюють зі спецслужбами РФ. Як ви вважаєте, чи можливо, щоб група таких людей рік готувалася і ніхто з спецслужб РФ про це не знав і дав цьому статися — і потім вони з'явилися в Білорусі?.."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петиція щодо ТСК по справі "вагнерівців" зібрала голоси

29 липня білоруські силовики заявили про затримання 33 бойовиків підконтрольної Кремлю неофіційної приватної військової компанії (ПВК) Вагнера.

Влада Білорусі заявила, що метою бійців ПВК була дестабілізація ситуації в країні перед президентськими виборами. Частина затриманих воювала на Донбасі на боці "ДНР" і "ЛНР". Всупереч клопотанням України про їх екстрадицію, Мінськ передав найманців Москві.

Зараз ви читаєте новину «Ніякої "спецоперації по вагнерівцям" не було - Єрмак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі