вівторок, 15 червня 2021 19:40

"Нищить мову, підіграє Росії" - активістам намагалися перешкодити роздавати листівки про "слугу народу"
3

Активістам громадської організації "Відсіч" намагалися перешкодити у роздачі листівок із зображенням народної депутатки від "Слуги народу" Євгенії Кравчук. Вона є авторкою законопроєкту, яким пропонують відтермінувати норму про українську мову в теле- й кіновиробництві.

Активісти повідомили у Facebook, що приїхали в місто Чортків у Тернопільській області, звідки родом депутатка.

Молодь намалювала плакат "Євгенія Кравчук - вбивця мови". На листівках надрукували: "Євгенія Кравчук нищить українську мову та підіграє інтересам Росії", згадується законопроєкт.

З плакатом стояли біля пам'ятника Тарасу Шевченку.

Також "вбивцями мови" громадська організація називає нардепів-"слуг" Микиту Потураєва і Олександра Санченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуг народу" з "русским миром" намалювали в карикатурі

До активістів підійшов чоловік, який представився представником муніципальної варти. Чоловік вимагав дозволу від міськради на роздачу листівок.

"Це ви жартуєте чи серйозно говорите?", - запитали активісти.

Крім того біля міськради представник відділу поліції повідомив: "Поступило повідомлення про те, що ви розповсюджуєте агітацію. На вас поступило повідомлення".

Поліцейський сказав, що міськрада вважає, що йдеться про 152 статтю Кодексу про адміністративні правопорушення. "Вони вважали, що це є порушення благоустрою", - заявив поліцейський.

Верховна Рада проголосувала за внесення до порядку денного засідання законопроєктів "слуг", зокрема щодо відтермінування норми про українську мову. За проголосували 227 депутатів. П'ять голосів "слугам" додали депутати з фракції "Голос".

Також депутатка від "Слуги народу" Марія Мезенцева подала законопроєкт, яким хочуть дозволити навчання іноземців у ВНЗ російською мовою.

Зараз ви читаєте новину «"Нищить мову, підіграє Росії" - активістам намагалися перешкодити роздавати листівки про "слугу народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі