середа, 27 травня 2020 17:28

Німеччина відмовила в екстрадиції Онищенка в Україну

Німеччина відмовила в екстрадиції Онищенка в Україну
Онищенко втік з України позаторік. Фото: Facebook-сторінка екснардепа.

У Німеччині Вищий земельний суд Ольденбурга відмовив в екстрадиції в Україну підозрюваного в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку та продажу природного газу екснардепа Олександра Онищенка.

Рішення німецький суд ухвалив 27 травня, повідомляє "Deutsche Welle".

Клопотання української прокуратури не задовольнили "через брак гарантії щодо належного утримання Онищенка в українській тюрмі".

Раніше німецький суд звернувся до української влади з проханням надати "детальний опис" умов утримання під вартою, на котрі міг би розраховувати Онищенко в слідчому ізоляторі в Києві. Українська сторона поінформувала "лише в загальних рисах". Таких запевнень суддям в Ольденбурзі було замало.

Німецькі судді послалися у своєму рішенні на доповідь Ради Європи, де експерти РЄ вказали на "нелюдські умови утримання ув'язнених, що принижують людську гідність" в українських в'язницях.

Також німецькі судді скасували ордер про арешт Онищенка.

Після рішення німецького суду колишній нардеп може залишити в'язницю.

Онищенко провів кілька місяців у в'язниці Ольденбурга. Протягом цього часу йому зробили операцію на серці в розташованій поблизу лікарні.

В Україні його підозрюють у завданні збитків на майже 3 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенкові робили візу до США

Олександр Онищенко виїхав з України позаторік у липні. Наступного дня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання й арешт.

Перебував то у Великій Британії, то в Росії, за інформацією Служби безпеки України.

У січні цього року Вищий антикорупційний суд вирішив слухати справу екснардепа заочно.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина відмовила в екстрадиції Онищенка в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі