пʼятниця, 04 квітня 2008 09:54

Німеччина відмовила Україні не через Росію ?

Посол Німеччини Райнгард Шеферс заперечує, що його країна відмовила у приєднані України до ПДЧ під впливом Москви.

"Це компроміс, а компроміс не можна вимірювати якимись категоріями – задоволені чи не задоволені, хтось програв чи виграв. Кожен чогось досяг, але це типовий результат складного запитання міжнародної політики і через те всі сторони можуть бути задоволені", - зазначив Шеферс.

Він заперечив тезу, що Німеччина не хоче надати Україні членство в НАТО.

"Це не так, не зовсім так. Німеччина з іншими країнами НАТО представляє ту позицію, що Україна може стати членом НАТО, і саме тоді, коли вона цього захоче. Протягом ще певного часу необхідно буде прийняти таке рішення і це політика відкритих дверей щодо України", - наголосив посол.

Шеферс зауважив, що Україна не готувалася заздалегідь до ПДЧ не проводила відповідні консультації і через країни НАТО зважали на дуже багато причин, які стосувалися європейської стабільності, внутрішньої політики України.

"Треба було, щоб Україна зробила велику роботу. Але ми вирішили, що зараз ще не час, коли можна приєднуватися, але це питання перспективи і часу", - заявив посол.

Коментуючи тезу, що причиною відмови стали добрі стосунки Росії та Німеччини, Шеферс наголосив: "ні в якому разі Німеччини не ухвалила рішення під впливом Росії".

"Ми б ніколи не дозволили жодній третій країні втручатися в наші власні інтереси, тоді, коли ідеться про наше рішення. Росія не має права вето у такому рішенні. Звичайно, ми повинні враховувати російський фактор, але абсолютно неправильно стверджувати, що Німеччина дивиться тільки на Москву. Німеччина прийняла своє рішення незалежно від Москви", - заявив посол, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина відмовила Україні не через Росію ?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі