вівторок, 09 квітня 2013 01:59

Німці порушили проти FEMEN справу за образу влади

Німці порушили проти FEMEN справу за образу влади
FEMEN. Фото: ЕРА/ІТАР-ТАРС

Проти активісток незареєстрованого громадсько-політичного руху FEMEN, які влаштували акцію на промисловому ярмарку в Ганновері, завели справу за статтею 103 Кримінального кодексу Німеччини "Образа органів влади або представників іноземних держав". Про це сьогодні повідомила представник Ганноверської поліції.

За даними правоохоронних органів, в акції брали участь п'ять дівчат — дві німкені, дві українки та росіянка. При цьому йдеться про правопорушення, яке переслідується в кримінальному порядку тільки за скаргою потерпілого. Чи надійде від російської сторони така скарга, в поліції не уточнили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Femen з матами накинулися на Путіна й Меркель

Як відомо, активістки FEMEN влаштували акцію на ярмарку в той час, коли її оглядали канцлер ФРН Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін. У той момент, коли вони стояли біля стенду компанії Volkswagen, кілька дівчат, які перебували серед журналістів, прорвалися за огорожу, роздяглися до пояса і почали вигукувати нецензурні гасла на англійській мові. Ці ж фрази були написані на їхніх тілах. Охорона затримала дівчат.

 

Зараз ви читаєте новину «Німці порушили проти FEMEN справу за образу влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі