пʼятниця, 04 квітня 2008 14:48

"Нічого окрім істерики Росія у своїй позиції не продемонструвала"

Політолог Віктор Небоженко вважає питання про приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО практично вирішеним, і справа лише у часі, коли це відбудеться.

Таку думку він висловив, коментуючи результати самміту в Бухаресті.

На думку Небоженка, відкладення рішення щодо приєднання України і Грузії до ПДЧ на грудень 2008 року не можна розглядати в контексті успіху чи поразки України.

Він наголосив, що уперше з 1994 року Україна стала рівноправним учасником великих геополітичних ігор.

"Поза будь-яким сумнівом, Україну приймуть у НАТО – рано чи пізно. А зараз Захід отримав серйозні аргументи в переговорах з Росією. Це стосується і створення протиракетної оборонної системи в Чехії і Польщі, і ситуації навколо Ірану та Азербайджану", – зазначив Небоженко.

За словами політолога, це перший результат, який став зрозумілим усьому світові. "Нічого окрім істерики Росія у своїй позиції не продемонструвала", – зауважив він.

"Насправді, якби Росія активніше і серйозніше ставилася до України, а не висувала таких горе-геополітиків, як мер Москви Лужков, то, можливо, менше було б істерик та напруги між нашими країнами щодо вступу України в НАТО. Принаймні, у грудні питання все одно буде вирішене, а Кремль залишився у "підвішеному стані" зі своєю невизначеністю щодо України до самого грудня", – сказав Небоженко.

Він також наголосив, що Президент України Віктор Ющенко під час самміту в Бухаресті проявив себе як першокласний політик, який розмовляв на рівних з першими особами світових держав. "Всім стало зрозуміло, що питання в принципі вирішено, і справа лише у зручному часі", – підкреслив він, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Нічого окрім істерики Росія у своїй позиції не продемонструвала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі