понеділок, 02 серпня 2021 20:30

Спецтема: 30 років Незалежності

Ні професіоналізму, ні патріотизму, ні порядності: Огризко жорстко описав владу Зеленського

Чинна в Україні влада не відповідає принципам професіоналізму, порядності і патріотизму.

Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко в опублікованому на Gazeta.ua інтерв'ю Центру спільних дій.

"Коли ми ще були зовсім молодими дипломатами, нас навчали дуже простій формулі успіху у професії - формулі "трьох П". Професіоналізм, патріотизм і порядність. Вона підходить для будь-яких політичних діячів, держслужбовців, - розповів дипломат. - Давайте ці критерії накладемо на теперішню владу. Професіоналів там навіть із лупою складно побачити. Говорячи про її патріотизм, мені не йдуть із голови пісеньки про Україну, як повію. Якщо говорити про порядність, то є стільки зашкварів, які вже зараз відбулися з начебто тією владою, яка не краде і живе за правильними принципами і поняттями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Був цар, був перший секретар – і тут появився гетьман-президент". Яку Україну будував Кравчук

Водночас Володимир Огризко відмічає позитивні зміни у владі.

"Ми не можемо не помітити еволюції. Зокрема щодо нашого ворога Російської Федерації, - каже він. - Еволюція Зеленського від "Просто не будемо стрєлять" до адресованого Байдену "Чому Україна не в НАТО?" — доволі велика і швидка. Перебування при владі дає розуміння того, що відбувається і з ким ти маєш справу".

У рамках проєкту #укрдерждовгобуд до 30-ї річниці Незалежності Центр спільних дій провів серію інтерв'ю про становлення Української держави та інститутів влади.

Міністр закордонних справ 2007-2009 років Володимир Огризко розповів про те, як з'явилася і розвивалася українська дипломатія, коли ми насправді обрали проєвропейський курс та на які кроки йшла Росія з моменту розпаду СРСР, щоб втримати Україну в полі свого впливу. Читайте більше в матеріалі "Україна мала забрати Чорноморський флот собі, але не зробила цього. Так почалася трагедія".

Зараз ви читаєте новину «Ні професіоналізму, ні патріотизму, ні порядності: Огризко жорстко описав владу Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі