понеділок, 22 жовтня 2007 12:38

Невідомі облили фарбою пам"ятник учасникам Січневого повстання у Києві

Київський міський комітет Соціалістичної партії заявляє про опоганення невідомими пам"ятника учасникам Січневого повстання 1918 року в Маріїнському парку в Києві.

Про це сказано в заяві прес-служби СПУ.

"Київськими соціалістами виявлені сліди "роботи" невідомих вандалів, які опоганили пам"ятник учасникам Січневого повстання 1918 року в Маріїнському парку столиці - червоною фарбою на постаменті вивели слово "Кат" і зірку", - заявляють соціалісти.

Представники СПУ вважають, що такі дії варто розцінювати не інакше як цілеспрямовану акцію, і пов"язують їх із присвоєнням звання героя України головнокомандуючому Української повстанської армії в 1942-1950 роках Роману Шухевичу, і перейменуванням вулиці Січневого повстання в Києві.

"Київські соціалісти закликають одуматися тих, хто провокує й вчиняє такі ганебні заходи, інакше це приведе до нового витка ескалації в суспільстві", - сказано в заяві.

Київська міська рада має намір перейменувати вулицю Січневого повстання в Печерському районі у вулицю Івана Мазепи.


Зараз ви читаєте новину «Невідомі облили фарбою пам"ятник учасникам Січневого повстання у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі