пʼятниця, 13 вересня 2013 16:23

Невідомі напали на активіста "Чорного Комітету"

Невідомі напали на активіста "Чорного Комітету"
Євген Строкань. Фото: facebook

Сьогодні вночі на активіста Чорного Комітету Євгена Строканя було здійснено напад.

Про це йдеться в офіційній заяві, розміщенній на офіційному сайті організації.

"Близько опівночі, коли я повертався додому, під під'їздом мене чекало двоє невідомих. Один без жодних слів пшикнув газовим балоном мені в обличчя, другий намагався мене повалити на землю, але я вирвався. Після цього нападники не заспокоїлись і ще довго гналися за мною", - коментує Євген.

Євген розповів, що перед цими подіями його особою цікавились невідомі в його університеті.

"У вівторок я стояв в переході на станції метро Олімпійська як підійшов до мене голова студентського самоврядування. Він був дуже стривожений і почав розпитувати про мою громадську діяльність, про яку я ніколи не афішував в навчальному закладі. Але згодом він відмовився говорити і швидко пішов", - коментує активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві "прострелили" голову активісту Чорного Комітету

Після цього Строкань зателефонував голові студентського самоврядування і запитав, чому він цікавиться його особою. На це він відповів, що про це питали певні люди, але цих людей називати не можна, вони хочуть розібратися з Євгеном і що вони уже все про нього знають.

Наразі стан здоров'я Строканя нормальний. Це вже не перший випадок нападів у Києві на громадських активістів. Активіст ЧК Богдан Тицький каже, що сценарій нападів дуже подібний.

"Під час однієї зі спроб нападу, громадські активісти знайшли в нападника пристрої, якими користуються спецслужби.Чорний Комітет вважає причетними до всіх цих подій українські спецслужби, які такими методами намагаються перешкодити діяльності організації", - зазначає Богдан.

Зараз ви читаєте новину «Невідомі напали на активіста "Чорного Комітету"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі