вівторок, 08 березня 2011 12:51

Нестачу хліба на Луганщині місцева влада назвала "тимчасовими труднощами"

Нестачу хліба на Луганщині місцева влада назвала "тимчасовими труднощами"

На Луганщині немає проблем ані з борошном, ані з випічкою хліба.

Про це повідомили прес-службі Луганської облдержадміністрації.

Керівник обласної держадміністрації Володимир ПРИСТЮК в понеділок скликав термінову нараду за участю керівників хлібопекарських підприємств, міських голів відповідних територій, начальників структурних підрозділів облдержадміністрації, на якій поставив вимогу - не допустити виникнення соціальної напруги в суспільстві.

Пристюк звернувся до глави правління ВАТ "Луганськмлин" Зинаїди НАДЬОН з проханням невідкладно розпочати відпуск борошна ВАТ "Коровай" у борг, без попередньої оплати для забезпечення жителів області хлібом у повному обсязі.

"Ситуація із забезпеченням населення Луганської області хлібом знаходиться під моїм особистим контролем. На сьогодні в регіоні немає проблем ані з борошном, ані з випічкою хліба", - заявив губернатор.

"Тимчасові труднощі на деяких хлібозаводах уже ліквідовано. Резонанс, який отримала ситуація із забезпеченням хлібом міст Ровеньки та Свердловськ, має штучний характер, масштаби проблеми значно перебільшені", - заявив керівник Луганщини.

Голова ОДА доручив інспекції з контролю за цінами терміново перевірити заяви щодо можливих спекуляцій із цінами на хліб у святкові дні.

"Хліб - це політичне питання, однак я не допущу, щоб хтось робив на ньому політику", - наголосив ПРИСТЮК.

Українська влада традиційно вважає доступність дешевших, так званих "соціальних" сортів хліба, питанням політичним.

Нагадаємо, на Луганщині через нестачу борошна зупинив роботу хлібозавод, що забезпечує дешевими, так званими "соціальними", сортами хліба Свердловськ і Ровеньки, два міста зі стотисячним населенням.

Загалом щоденно місто потребує 22 тонни хліба. З них 10 тонн випікають приватні виробники, а також два хлібозаводи із сусідніх районів.

Як правило, хліб, випечений у приватних пекарнях, коштує на кілька гривень дорожче, ніж продукція Свердловського хлібозаводу.

Місцевим мешканцям щоби купити хліб, треба обійти чотири-п'ять крамниць.

Зараз ви читаєте новину «Нестачу хліба на Луганщині місцева влада назвала "тимчасовими труднощами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі