субота, 31 липня 2021 15:07

Необхідна медична допомога: СБУ зробила заяву щодо Чауса

Необхідна медична допомога: СБУ зробила заяву щодо Чауса
У НАБУ кажуть, що співробітники СБУ незаконно доставили екссуддю Миколу Чауса у свій центральний офіс. Вимагають передати підозрюваного, якого розшукують детективи НАБУ. Фото: censor.net

Служба безпеки України заявляє, що не "викрадала" колишнього суддю Дніпровського районного суду м. Києва Миколу Чауса, а діяла в межах закону та своїх повноважень.

"Нагадаємо: саме СБУ з травня 2021 року здійснює досудове розслідування кримінального провадження за фактами викрадення екссудді Чауса та незаконного переправлення його через державний кордон.

У своїх діях Служба безпеки України виходить з того, що згідно з Конституцією України життя людини є найвищою цінністю. І співробітники СБУ виконували свої посадові обов'язки в рамках розслідування відповідного кримінального провадження. Будь-які спроби представити суспільству інформацію в іншому ключі є звичайними маніпуляціями", - йдеться в повідомленні пресслужби СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влаштували ефектне кіно": захисники Чауса не знають, де він знаходиться

В СБУ стверджують, що 30 липня на гарячу лінію служби звернулася особа, яка повідомила, що до однієї із селищних рад Вінницької області прибув чоловік, який представився Миколою Чаусом, і попросив викликати саме співробітників СБУ.

Зазначають, що згодом слідчі СБУ отримали від Чауса дані, які свідчать про його викрадення, позбавлення волі та застосування до нього інших протизаконних дій. У зв'язку з відповідною заявою щодо екссудді "вжили заходів для забезпечення його безпеки".

"Зважаючи на його фізичний і моральний стан після тривалого позбавлення волі, наразі йому надається необхідна медична допомога. Про це окремо поінформовано дружину пана Чауса, слідчі СБУ знаходяться в постійному контакті з його родичами.

Служба безпеки України вживає необхідних заходів для встановлення всіх обставин викрадення екссудді Чауса, позбавлення його волі та встановлення осіб, які це скоїли", - наголосили в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ не пустила адвоката до Чауса

Колишнього суддю Миколу Чауса, якого викрали в Молдові, знайшли у Вінницькій області. Про виявлення колишнього судді повідомив житель села Мазурівка Вінницької області. Сам Чаус розповів, що його викрали невідомі особи.

Зараз ви читаєте новину «Необхідна медична допомога: СБУ зробила заяву щодо Чауса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі