четвер, 20 грудня 2012 11:11

"Нехай займаються, якщо їм немає чого робити" - нардеп про розслідування щодо "Батьківщини"

"Нехай займаються, якщо їм немає чого робити" - нардеп про розслідування щодо "Батьківщини"
Сергій Сас. Фото: radiosvoboda.org

Розслідування фінансування партії "Батьківщина" повязано з тим, що ГПУ активно займається всім, що пов'язано з Юлією Тимошенко.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Сергій Сас.

Говорячи про заяви заступника генерального прокурора Рената Кузьміна щодо того, що ГПУ має намір перевірити джерела фінансування партії "Батьківщина", Сас підкреслив, що це все пов'язано з низкою справ проти екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Мова іде про те, що Ренат Кузьмін особливо опікується Юлією Тимошенко і всим, що з нею пов'язаною. Він також заявив і про те, що Генпрокуратура готова висунути Юлії Володимирівні нові звинувачення. А це знайшли ще один напрямок — щодо джерел фінансування "Батьківщини" під час виборів. Нехай займаються, якщо у них немає взагалі нічого робити", - прокоментував заяву нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузьмін перевірить фінансування виборчої кампанії "Батьківщини" - в опозиції побачили змову

Сас додав: "Дивним є те, що в ГПУ є таке Головне управління з питань особливих справ. Так от основна увага його зосереджена на Юлії Тимошенко і всіх, хто був навколо неї. Половина з того, чим займається це управління, пов'язано саме з цим. Час від часу десь відшукуючи в якихось джерелах, перелапачуючи справи, з яких пройшов вже строк давності, з'являються нові заяви. Таке стоїть завдання. І ця нова тема щодо того, як там "Батьківщина" фінансувалася на виборах — теж пов'язана саме з ним. Ну нехай попрацюють, подивимося який буде результат".

Водночас, парламентар переконаний, що жодних наслідків для партії у зв'язку з цими заявам не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники кажуть, що Тимошенко не будуть силоміць доправляти до суду

"Всі такі гучні заяви, які лунають з уст Рената Кузьміна, як правило залишаються заявами. Мені дивно, що юрист такого рівня, рівня першого заступника Генпрокурора, користується публічно такими речами, які не можна розцінювати як прямі докази", - підкрселив він.

Однак, Сас переконаний, що якщо буде дана команда згори, то якісь дії чи й навіть відкриття справи щодо партії можуть розпочатися.

"Я не виключаю, що якщо команда буде дана — вони намалюють будь-яку справу. Так само вони намалювали справу по Кіото, по "швидких" допомогах, по ЄЕСУ. Я думаю, що намалюють ще 5-10 справ. Межі фантазії немає. А тих, хто хоче підвищитися на кар'єрному щаблі в прокуратурі завжди вистачало. Адже ті, хто займався справами Тимошенко, зараз вже отримали певні підвищення по службі. Процес іде", - підкреслив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тимошенко "кругла дата" - 500 днів за ґратами

"На жаль, у нас моральність людей, які там перебувають, не завжди дозволяє їм дотримуватися якихось моральних, законних критеріїв поведінки", - підсумував опозиціонер.

Зараз ви читаєте новину «"Нехай займаються, якщо їм немає чого робити" - нардеп про розслідування щодо "Батьківщини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі