понеділок, 26 жовтня 2020 19:48

Негативно вплинув на вибори: Зеленському дісталося від "Опори"

Негативно вплинув на вибори: Зеленському дісталося від "Опори"
Президент Зеленський під час одного з агітаційних заходів за "Слугу народу". Фото:@sluganarodu.official

Президент Володимир Зеленський негативно вплинув на дотримання демократичності місцевих виборів. Про це заявила громадянська мережа "Опора".

Інтенсивна залученість президента до агітаційної кампанії партії "Слуга народу" негативно вплинула на просування визнаних демократичних стандартів щодо розмежування державних та партійних інтересів, а також попередження практики зловживань адміністративними ресурсами на різних рівнях, повідомляють спостерігачі.

І хоча правові підстави і оцінки такої активності глави держави залишаються дискусійними, очевидним є факт втрати державою та її центральною владою можливості продемонструвати нові підходи до забезпечення належних стандартів виборів на рівні політичної практики.

В "Опора" також нагадали про опитування від президента, яке проводилося у день виборів.

"Особливості організації, перебігу і фінансування такого опитування мають потенціал дискредитації у майбутньому інструментів народовладдя в Україні та створюють передумови для суспільно небезпечних маніпуляцій ними широким спектром політичних сил", - заявляють спостерігачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський вийшов за владні повноваження і "перевершив" Януковича

Президент Володимир Зеленський перед місцевими виборами їздив областями, де представляв кандидатів від "Слуги народу".

У громадських організаціях - "Опорі" та Комітеті виборців - заявили, що це є використанням адміністративного ресурсу та політичною корупцією.

Зараз ви читаєте новину «Негативно вплинув на вибори: Зеленському дісталося від "Опори"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі