понеділок, 07 липня 2008 11:18

Не всі в "Єдиному центрі" хочуть, щоб Балога очолив партію

Не всі в "Єдиному центрі" хочуть, щоб Балога очолив партію
Керівництво "Єдиного центру" у неділю на засіданні політради партії, яке тривало 4 години, обговорило підготовку до запланованого на 12 липня з"їзду і кандидатури на посаду голови ЄЦ.

За інформацією газети "Комерсант-Україна", на сьогодні їх дві – нинішній голова партії Ігор Кріль і глава секретаріату президента Віктор Балога.

"Ми затвердили всі документи, які будуть внесені до порядку денного майбутнього з"їзду. Це політична платформа партії, завдання і проект нового статуту "Єдиного центру", - розповів виданню глава луганської облорганізації ЄЦ Валентин Дзонь.

За його словами, на з"їзді буде обрано політраду партії у складі від 170 до 200 осіб.

За словами учасників засідання політради, дискусія навколо проекту нового статуту партії була "трохи напруженою".

"На думку деяких членів політради, окремі пункти статуту носять недемократичний характер. Зокрема, обговорювалася компетентність регіональних організацій. Для деяких чинний проект статуту має на увазі обмеження самостійності і прав регіональних організацій", - сказав один із членів політради.

За інформацією "Комерсанта", у новий проект статуту партії буде внесено пункт, який регулює порядок обрання голови партії.

"Я вам одразу скажу, на порядку денному з"їзду не буде питання про обрання голови партії, тому що в нас за статутом це право буде делеговано політраді", - заявив газеті один із членів президії ЄЦ.

Однак відповідно до чинного статуту партії її голова обирається на з"їзді ЄЦ. У статуті говориться, що з"їзд партії "обирає і звільняє голову організації партії шляхом таємного голосування, за поданням президії партії".

"Комерсанту" стало відомо, що на сьогодні у списку претендентів на посаду голови партії дві кандидатури – нинішній лідер ЄЦ Ігор Кріль і глава секретаріату президента Віктор Балога, який вважається ініціатором створення ЄЦ.

"Ми б хотіли, щоб партію очолив Віктор Балога, і я не сумніваюся, що так і буде. Але, наскільки мені відомо, він ще не зробив відповідної заяви і не дав на це згоди", - сказав член президії ЄЦ Віктор Тополов.

На питання, що може вплинути на відмовлення глави секретаріату президента від пропозиції очолити партію, воно відповів: "У нас на президії розмова на цей рахунок був, ми б хотіли цього (лідерства Балоги), але як воно буде, час покаже".

Утім, не всі члени партії згодні з тим, щоб ЄЦ очолив Балога. "Я розумію, багато хто незадоволений Ігорем Крілем, кажуть, що він не розкручений, потенціалу немає. Ми обговорювали це в нашій обласній організації і вирішили підтримати його, хоча називалися кандидатури і (спікера ВР )Арсенія Яценюка і (секретаря РНБО) Раїси Богатирьової, але, по-моєму, це не те", - заявив голова вінницької облорганізації Сергій Татусяк.

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Не всі в "Єдиному центрі" хочуть, щоб Балога очолив партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі