четвер, 22 квітня 2021 15:39

"Не відповідає за свої слова" – українці оцінили 2 роки Зеленського

21 квітня минуло два роки з перемоги Володимира Зеленського у другому турі президентських виборів. Gazeta.ua запитала українців: "Як оцінюєте 2 роки роботи керівника держави і чого чекаєте наступні три?".

  Якби вибори відбулися найближчим часом то Володимира Зеленського підтримали б 24,9% тих, хто має намір голосувати і визначився із вибором, за даними Соціологічної групи "Рейтинг" у квітні. Фото: facebook.com/zelenskiy95
Якби вибори відбулися найближчим часом то Володимира Зеленського підтримали б 24,9% тих, хто має намір голосувати і визначився із вибором, за даними Соціологічної групи "Рейтинг" у квітні. Фото: facebook.com/zelenskiy95

Ярослав Білостенний, 24 роки, адміністратор у книгарні, Вінниця:

Розчарований у непослідовності президента у боротьбі з корупцією. Найбільше очікую позитивного втручання в сферу культури. Має виробити стійку політику запобігання російським культурним впливам. Також жду позитивних змін в судовій та військовій сферах.

Ірина Глущенко, 35 років, вчителька, Кропивницький:

Зеленський не має впливу в політичних колах. Якщо і захоче щось змінити, йому не дозволять. Занадто довго олігархи вибудовували свої схеми. Хоча дуже хотілося , щоб Володимир Олександрович їх потрусив. Показав, що не вони головні в країні, а народ. Як тільки зменшать свої апетити, життя в Україні почне налагоджуватися.
Дуже розчарована кадровими рішеннями Зеленського. Усе досі тримається на хабарях.

Олег Григоренко, 30 років, програміст, Черкаси:

Чекаю від Володимира Олександровича справедливих рішень, особливо в судовій та правоохоронній системі. Там повний безлад. Невинних мучать безкінечними допитами, судами, а справжні злочинці лишаються безкарними. Є враження, що Зеленський свідомо закриває очі на все, або просто не хоче розбиратися. Дуже надіюся, що із МВС приберуть Арсена Авакова.
Також чекаю більше ясності в питанні Донбасу. Хочу чітко бачити - президент однозначно відстоює цілісність України, чи йде на поступки і шукає компроміси.

Ніна Козенюк, 59 років, провідниця пасажирських вагонів, с. Макарівка, Попільнянський район, Житомирська обл:

Боюся, що зробили з Україною. Не має впевненості в завтрашньому дні. Йде війна. Свої позиції на сході тримаємо, а землю за гроші продаємо. Брехня одна не йде. В магазинах продукти пахнуть якимись лікарськими добавками. Не має ніякого контролю якості. Продукти не всім по карману. Зарплата, хто працює, 200-300 доларів. Комунальними користуєшся чи ні, треба заплатити. Медицина відсутня. Не маєш грошей, то помирай. Ціни піднімаються на продукти, а зарплата мала. Люди, які ходили на роботу, мають стаж, опинилися на межі виживання. Чого не поберегти свою націю? Українські люди і красиві, і працьовиті, а змушені їхати з країни за доларами.

Сергій Мацак, 47 років, підприємець, Миколаїв:

Надіюся, Зеленський і його оточення усвідомлять важливість для України малого та середнього бізнесу. Політики живуть за наші податки, але замість державної підтримки, лише душать новими зобов'язаннями. Не завадило б навести порядок в бюджеті, щоб люди отримували належну пенсію, а правоохоронці, рятувальники, військові та лікарі – зарплату. Натомість бачимо захмарні премії чиновників.

Ірина Митрофанова, 55 років, волонтерка, Кременчук, Полтавська обл:

Найближчі три роки нас очікує ще більше погіршення. Я боюся голодних людей, які скоро не зможуть купити собі їжі на день – такі здатні на все.
Володимир Олександрович обіцяв пересісти на велосипед. І що бачимо? Людина не відповідає за свої слова, його обіцянки – суцільна брехня. Він нічого не зробить, бо не тільки не хоче, але й не може. Мені соромно за Україну, коли спостерігаю за гримасами президента на зустрічах з лідерами інших країн. Замість відстоювати інтереси держави, влаштовує політичні репресії проти бойових генералів та справжніх захисників.

Віталій Степанов, 40 років, піприємець, колишній військовий, Полтава:

Сподіваюся, що нарешті посадять цих "сєпарів", що всередині країни. Останнім часом Зеленський приємно здивував – і з закриттям каналів, і з накладенням арештів на майно. Головне його досягнення, яке одразу спадає на думку. Може, ще щось почне реформувати. Хоча його призначення розчаровують. Наприклад, Сівохо до РНБО. Зеленський призначає своїх людей, які нічого не тямлять. Артист має бути на сцені.

Любов Суровцева, 68 років, пенсіонерка, Кривий Ріг:

Я голосувала за нього. Мені подобається, що зайнявся дорогами. Це єдиний президент, який показав результат в цьому. Але дуже хочеться змін в медицині. Думаю, треба гнати з МОЗу Максима Степанова.

Олексій Таймурзін, 29 років, підприємець, Кривий Ріг:

Очікування поки не виправдав навіть на 50 відсотків. Викликають недовіру ті люди, яких призначав на посади за ці два роки. Прилаштував друзів, родичів та бізнес-партнерів.
Чекаю від президента розпуску Верховної Ради в цьому році і повернення мажоритарної виборчої системи. Справжнього зниження тарифів для населення. Миру на території України. Зеленський повинен позбавити країну від зовнішнього управління. Має забезпечити вакциною всіх громадян в 2021 році, а не наступному.

Марина Шевченко, 28 років, секретар, Київ:

Я не голосувала за Зеленського. Тому нічого від нього не очікувала. Його місце на сцені, а не біля керма держави. Добре було б, якби він це зрозумів. Результати його діяльності обурюють: відведення військ, щоденні смерті військових, провал вакцинації та медичної реформи загалом. Олігархи бенкетують ще більше. Генпрокурор Венедіктова замість правосуддя виконує забаганки Банкової. Триває залякування патріотів і посадки. Головне, щоб після такого правління Україна залишилася у своїх кордонах.

Зараз ви читаєте новину «"Не відповідає за свої слова" – українці оцінили 2 роки Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі