середа, 24 листопада 2021 06:30

"Не відходить ні на крок" – Данилюк розповів, чому Зеленський не позбудеться Єрмака

"Не відходить ні на крок" – Данилюк розповів, чому Зеленський не позбудеться Єрмака
Олександр Данилюк працював у команді президента Володимира Зеленського 10 місяців

Глава Офісу президента Андрій Єрмак ізолював Володимира Зеленського від зовнішніх впливів, намагається його контролювати. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав колишній секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Данилюк.

"Єрмак обійняв Зеленського, як ніхто в світі. З усіх сторін, - зазначив Данилюк. - Його попередник Андрій Богдан теж намагався контролювати всі процеси і бути поруч із президентом ледь не щохвилини. Але припустився помилок. Перше, намагався щось робити. Для цього треба було спускатися з президентського офісу у власний. У цей момент туди заходив Єрмак і порушував герметичність. Тому Єрмак зараз ні на крок не відходить від Зеленського. Друге, Богдан дратував своїм стилем поведінки, президента зокрема. Як і я, міг прямо сказати правду, а не тільки, яке Зеленський велике сонечко".

Богдан дратував президента прямотою, вважає Данилюк.

"Єрмак – інша історія. Створив враження у Зеленського, що прокидається і засинає з його іменем. Не допускає розгерметизації його оточення. Тому президент тільки й чує, який він величний. Навіть негатив Єрмак перекручує в позитив. Ця інтерпретація створює в Зеленського відчуття месії. Це традиційна технологія. Людина з комплексами хоче, щоб її посадили в тепле місце та пригріли. Такими користуються люди типу Єрмака", - наголосив політик.

За його словами, Єрмак завжди позиціонував себе як дуже близький друг родини.

"Але Сергій Шефір (перший помічник і давній товариш президента. – Gazeta.ua) мене питав: "А хто такий Єрмак? Я його раніше не бачив", - додав Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін може напасти на новорічні свята. Або 8 грудня" – Олександр Данилюк

Олександр Данилюк два роки працював міністром фінансів в уряді Володимира Гройсмана. У травні 2019-го призначений президентом Зеленським секретарем Ради нацбезпеки і оборони. Через чотири місяці подав у відставку.

17 листопада міжнародна група розслідувачів Bellingcat опублікувала звіт щодо зриву спецоперації із затриманням бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера. Українські спецслужби рік готували арешт 28 найманців, які воювали на Донбасі. На всіх етапах доповідали Володимиру Зеленському. Коли дійшли до завершального, у президента нібито не було часу зустрітися із керівництвом розвідників. Їх прийняв глава його Офісу Андрій Єрмак. Попросив відкласти спецоперацію. В результаті операція провалилася, злочинці повернулися до Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Не відходить ні на крок" – Данилюк розповів, чому Зеленський не позбудеться Єрмака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі