понеділок, 03 грудня 2012 09:44

"Не важливо, скільки немає грошей в країні, важливо те, що ніхто їх не дасть" - експерт

"Не важливо, скільки немає грошей в країні, важливо те, що ніхто їх не дасть" - експерт
Олександр Пасхавер. Фото: innovations.com.ua

Зараз важливо не те, що в країні немає грошей, а те, що їх ніхто не здасть.

Про це в ефірі 5 каналу сказав експерт, президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер.

"Ситуація динамічно критична. Та чим далі — тим гірше", - наголосив він.

Пасхавер додав, що ще кілька місяців тому прогнозував, що буде нульове зростання економіки в кращому випадку, а тепер прем'єр-міністр Микола Азаров з цим згоден.

"Я казав, що немає де взяти гроші, чи треба буде їх взяти за божевільні принизливі відсотки. Я казав про те, що наступний рік буде гірше. Бо якщо немає грошей, то не можна віднайти соціально-економічний баланс, і це стане найбільшою проблемою в цій чи іншій системі. А основ, щоби було краще — не існує", - наголосив він.

Експерт додав: "Не важливо, скільки немає зараз грошей, важливо те, що ніхто їх не дасть. Бо для цього мають бути політичні поступки".

Він переконаний, що покращити ситуацію можуть тільки дві радикальні речі.

"Є дві дивні події, які можуть дати гроші. Китай гроші не дає, бо дає тільки під власну вигоду, Європа не бажає давати гроші. Залишається Росія в обмін на Митний союз. Це можливий варіант. І другий варіант — дефолт. Це теж одне із управлінських рішень, яке дає можливість тимчасово вирішити якесь питання", - наголосив Пасхавер.

 

Зараз ви читаєте новину «"Не важливо, скільки немає грошей в країні, важливо те, що ніхто їх не дасть" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі