вівторок, 15 січня 2008 19:31

"Не треба поспішати із судовою реформою"

Голова Вищого адміністративного суду України ОлександрПасенюк переконаний, що Україні не варто поспішати з проведенням судової реформи до внесення змін в Конституцію.

Про це заявив сьогодні під час зустрічі в Києві із співдоповідачем Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи ХанноюСеверинсен.

"Я вважаю, що на даний момент не потрібно вирішувати реформу судів", - сказав він, додавши при цьому, що зараз Україні треба вирішити питання фінансування судів, провести реформування суддівського самоврядування та вирішити питання соціально-побутового забезпечення суддів.

Що стосується кардинальної перебудови, то, на переконання О.Пасенюка, її треба вирішувати після внесення змін до Конституції. "Тобто я не кажу "стоп" судовій реформі, вона продовжуватиметься, але ті пропозиції, які зараз лунають, вони неможливі без внесення змін до Конституції", - додав він.

Водночас на уточнююче запитання Х.Северинсен, О.Пасенюк зауважив, що він вважає, що Україні не слід відмовлятися від часткового реформування судової системи. "Часткове реформування можна проводити, але із створенням нових судів треба почекати", - сказав О.Пасенюк, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Не треба поспішати із судовою реформою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі