четвер, 13 січня 2022 18:23

"Не стримував радості" - Зеленський розповів, як дивився на запуск українського супутника

"Не стримував радості" - Зеленський розповів, як дивився на запуск українського супутника
Україна утверджується, як потужна космічна держава, написав Зеленський. Фото: Facebook.com/zelenskiy95

Те, що Україна вивела в космос свій супутник "Січ-2-30", є надзвичайно важливою подією.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у Facebook.

"Переконаний, трансляцію запуску дивилися тисячі українців. Я теж, затамувавши подих, стежив онлайн, як ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX стартує з мису Канаверал у США з нашим космічним апаратом, як відокремлюється перший ступінь, і не стримував радості, коли стало зрозуміло, що запуск відбувся успішно", - написав.

Супутник дистанційного зондування Землі розробило і виготовило державне підприємство "Конструкторське бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля" разом з іншими українськими підприємствами.

Це повністю вітчизняна розробка, зазначив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA відклало політ астронавтів на Місяць

Запуск став першим за 10 років виведенням у космос українського супутника.

"З особливою гордістю хочу відзначити і подякувати українським конструкторам, інженерам, ІТ-фахівцям та випробувачам, які вкотре підтвердили свій високий рівень. Вони довели спроможність створювати нові зразки сучасної космічної техніки і утверджувати Україну як потужну космічну державу.

Маємо ще один успішний приклад плідної співпраці українських і американських компаній у сфері мирного освоєння космосу", - заявив Зеленський.

Супутник "Січ-2-30" запустили о 17:30 за київським часом на ракеті Falcon 9. Супутник призначений для отримання цифрових фото поверхні Землі.

Зараз ви читаєте новину «"Не стримував радості" - Зеленський розповів, як дивився на запуск українського супутника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі