вівторок, 24 березня 2020 16:33

"Не потрібно "мутити", пане президенте" - у Вакарчука звернулися до Зеленського

"Не потрібно "мутити", пане президенте" - у Вакарчука звернулися до Зеленського
Недолугі виправдання про міфічних представників "громадськості" з окупованих територій видаються дуже поганим жартом, кажуть президентові

Президента Володимира Зеленського закликають відмовитися "від самогубних ідей" створення "консультаційної ради" у Мінську, що є кремлівським сценарієм про "внутрішній конфлікт".

Про це у вівторок заявили в "Голосі".

"Завтра 25 березня. Чи побачимо ми мінську зраду? Чи буде створено консультаційну раду з терористами?

Росія бажає реалізувати свій сценарій. Бажає інфікувати Україну вірусом "русского мира".

А для цього їй потрібні два кроки:

1. Змусити Україну так чи інакше визнати війну на Донбасі не гібридною агресією Росії, а внутрішнім конфліктом. Цього Кремль домагається багато років.

2. Зробити проросійських терористів повноцінними учасниками мінського процесу, а Росію перетворити на "спостерігача".

Для кожного українського патріота була шоком сама ідея створення консультаційної ради з представниками так званих ДНР-ЛНР.

Після цього недолугі виправдання що, мовляв, це якісь міфічні представники "громадськості" з окупованих територій, видаються дуже поганим жартом.

Суть консультаційної ради — визнати терористів суб'єктами перемовин, а не маріонетками Путіна.

Це капітуляція, якої від нас хотіла Росія! Цього не можна допустити, і жодні виправдання тут не підходять.

Жоден українець не сприйме прямих переговорів із маріонетками агресора. З людьми, які стріляють в українських військових за командою з Москви", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга" виправдовує Єрмака за "консультативну раду" у Мінську

Президента закликали припинити будь-які переговори (крім обміну полоненими та заручниками) щодо політичного врегулювання до досягнення повної і всеохопної зупинки бойових дій на лінії зіткнення. Росія має перестати вбивати.

Не робити Росію замість сторони конфлікту химерним "гарантом" домовленостей, як того бажають у Кремлі та, чомусь, у деяких кабінетах на Банковій. Росія — агресор та має відповісти за свої злочини.

"Поки країна бореться із коронавірусом та економічною кризою, не потрібно "мутити", пане президенте. Громадяни та історія вам цього не пробачать", - звернулися до Зеленського.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в Мінську керівник Офісу президента Андрій Єрмак і експрезидент Леонід Кучма погодили створення консультативної ради з російськими колаборантами на Донбасі, а агресор Росія у статусі гаранта-спостерігача опинилася нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

60 народних депутатів від "Слуги народу" звернулися до президента Володимира Зеленського і нагадали, що в ОРДЛО діють окупаційні органи Російської Федерації.

"Усі переговори щодо припинення збройної агресії повинні вестись винятково з Російською Федерацією та її представниками.

Реалізація на практиці оприлюдненого українськими ЗМІ положення про згадану консультативну раду закладає основу для того, щоб поставити під сумнів закріплену в законодавстві України позицію нашої держави про те, що на сході країни відбувається збройна агресія з боку Російської Федерації, яка тимчасово окупувала Автономну Республіку Крим, місто Севастополь та території в Донецькій і Луганській областях.

Такий підхід може поставити під сумнів продовження санкцій наших західних партнерів", - йдеться в заяві.

Зараз ви читаєте новину «"Не потрібно "мутити", пане президенте" - у Вакарчука звернулися до Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі