четвер, 26 березня 2020 19:30

Не маємо часу чекати. Про українців за кордоном подбають дипломати – Зеленський

Не маємо часу чекати. Про українців за кордоном подбають дипломати – Зеленський
Україна евакуювала з-за кордону понад 80 тис. громадян. Фото: ДПСУ

Про українців, які до закриття державного кордону 27 березня не встигнуть повернутися на територію України, подбають дипломати.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

Він пригадав, що 2 тижні тому закликав громадян терміново повернутися в Україну. Більшість зробили це самостійно. Понад 80 тис. українців евакуювала держава.

"Сьогодні ми вже не маємо часу чекати. Ми опинилися перед важким вибором між громадянами, які ще за кордоном, та безпекою 40 мільйонів всередині країни. Наш обов'язок як держави піклуватись про кожного українця. Про тих, хто не зможе повернутись у найближчі дні, подбають наші дипломатичні представництва та українські громади за кордоном.

Про жодного українця, який залишиться за кордоном, ніхто не забуде. Ми поступово повертатимемо вас з-за кордону, але з урахуванням епідемічної ситуації у місці вашого перебування, а також рівня забезпечення необхідними засобами та готовності медичної системи до вашої обов'язкової ізоляції", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні оголосили надзвичайну ситуацію. Що варто знати

Через поширення коронавірусу до кінця дня п'ятниці, 27 березня, Україна закриє пасажирський рух через кордон. Проїзд буде відкритий лише для вантажних перевезень.

Зараз ви читаєте новину «Не маємо часу чекати. Про українців за кордоном подбають дипломати – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі