Ексклюзиви
субота, 29 червня 2013 20:00

"Не бачу реальних суперників Януковичу. Думаю, його переоберуть" - колишній мер

"Не бачу реальних суперників Януковичу. Думаю, його переоберуть" - колишній мер
Сергій Одарич. Фото: segodnya.ua

У президента Віктора Януковича є політична воля до реформ. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав колишній міський голова Черкас Сергій Одарич.

"Він має хорошу команду професіоналів, які готують концепції розвитку. Але коли ті доходять до уряду чи парламенту — моментально тонуть. Для реформ треба мати щонайменше 226 стабільних голосів у Верховній Раді. Сьогодні у глави держави їх немає. Захоче Янукович навести лад у газовій сфері, а в парламентській більшості є 25-30 депутатів, які наче з президентом, але насправді підконтрольні Дмитрові Фірташу. Вони не проголосують. Партія регіонів складається з груп і підгруп, орієнтованих на різних олігархів", - розповів він.

За його словами, до 2015 року влада не робитиме непопулярних кроків.

"Завдання — втримати економіку. Можливо, ситуація погіршає, бо уряд перед виборами збільшуватиме соціальний популізм. Зростуть навантаження на бюджет, інфляція.На виборах нічого радикального не відбудеться. Я не бачу реальних суперників Януковичу. Думаю, його переоберуть", - наголосив політик.

На думку Одарича, нинішні лідери опозиції дріб'язкові й нічим не відрізняються від інших.

"Усі пам'ятають, якою була при владі команда "Батьківщини" — такою ж, як і теперішня. "Фронт змін" Яценюка — разовий проект, спрямований на отримання якихось дивідендів. Зараз ці люди і на центральному, і на місцевому рівнях активно перетворюються на "тушок". У партії Кличка відсутня ідеологія. Вона, переконаний, зникне після виборів.

"Свобода", певно, єдина сила, яка має ідеологічну основу. Але після проходження до парламенту заяви її керівництва та членів різняться. Думаю, у них немає чіткого розуміння майбутнього політсили. Через це "свободівці" втратять половину прихильників — тих, хто проголосував за них на знак протесту проти "Батьківщини", Яценюка та інших", - зауважив Одарич.

Повністю інтерв'ю читайте тут

Зараз ви читаєте новину «"Не бачу реальних суперників Януковичу. Думаю, його переоберуть" - колишній мер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

450

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути