четвер, 16 жовтня 2008 14:34

НДП може відмовитися від участі у виборах

НДП може відмовитися від участі у виборах
Народно-демократична партія (НДП) не піде на вибори, якщо Верховна Рада не змінить виборче законодавство.

Про це заявила лідер НДП Людмила Супрун на прес-конференції в четвер.

Супрун вважає вкрай необхідним внести зміни до законодавства і змінити виборчу систему в Україні. Зокрема, НДП пропонує прийняти зміни в Закон про вибори і відкриті виборчі списки.

Крім того, НДП вимагає зняти "бар"єр на фальсифікацію". Зараз в українському законодавстві передбачена норма, відповідно до якої вибори визнаються такими, що відбулися, якщо фальсифікації складають не більше 20%.

Лідер НДП вважає цю норму неконституційною. Окрім цього, вона пропонує удосконалити процедуру голосування за кордоном, а також передбачити можливість голосування по місцю тимчасового перебування після попередньої реєстрації.

Ще одна вимога НДП - надати право брати участь в роботі виборчих комісій не тільки парламентським партіям, але і іншим суб"єктам виборчого процесу.

"Якщо зміни не будуть внесені, НДП в такому фарсі приймати участі не буде. Якщо будуть внесені зміни - НДП братиме" участь, - сказала Супрун, повідомляє ЛІга.

Зараз ви читаєте новину «НДП може відмовитися від участі у виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі