Ексклюзиви
середа, 10 липня 2019 16:18

Назвали топ-чиновника, якому загрожує кримінал

Назвали топ-чиновника, якому загрожує кримінал
Костянтин Бриль не вказав корпоративних прав на понад 40 млн грн.

У неподанні декларації та декларуванні недостовірної інформації підозрюють колишнього голову Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля.

Про це із посиланням на власні джерела повідомляє "Українська правда"

9 липня прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури погодили, а детективи Національного антикорупційного бюро оголосили чиновнику підозру.

Слідство стверджує, що він не подав декларацію за 2015 рік та вніс недостовірні дані до декларацій за 2016 та 2017 роки.

"Чиновник у деклараціях за 2016 та 2017 роки не вказав майно, а саме: об'єкти нерухомості, зокрема земельну ділянку, автомобілі, а також доходи і корпоративні права, на загальну суму майже 35 млн грн та 8 млн грн відповідно", – вказано в офіційному повідомленні САП.

Бриль не з'явився на виклик детективів НАБУ та не перебуває за місцем проживання, тому повідомлення про підозру йому направили поштою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У когось воля буде обмеженою" - Зеленський обіцяє перемогу над топ-корупцією

"Колишнього посадовця про виклик детективи повідомили завчасно, він особисто підтвердив намір з'явитися до НАБУ 9 липня о 14:00. Але цього не сталося.

Відтоді екс-голова на дзвінки детективів не відповідає. За місцем проживання особа, яка представилася охоронцем, повідомила детективам, що звинуваченого немає, отримувати документи відмовилася. Упродовж перебування детективів поряд із місцем проживання екс-чиновника з кількох автомобілів за ними спостерігали невстановлені особи", - розповідали у НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «Назвали топ-чиновника, якому загрожує кримінал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути