понеділок, 20 січня 2020 14:26

Назвали союзників "Слуги народу" в парламенті

Назвали союзників "Слуги народу" в парламенті
Союзниками "Слуги" назвали "Голос" і групу "Довіра". На фото голова фракції "Голос" Сергій Рахманін, Facebook-сторінка "Голосу"

Найчастіше ухвалені законопроєкти своїми голосами підтримує монобільшість "Слуги народу", а також депутати фракції "Голос" і депутатська група "Довіра".

Про це за результатами аналізу 2-ї сесії Верховної Ради повідомив Денис Рибачок, аналітик організації "Комітет виборців України".

Для кожного третього ухваленого законопроєкту знадобилися голоси інших фракцій, союзників. Наприклад, закон про концесію підтримали 207 депутатів "Слуги народу", щодо виконання військового обов'язку - 212. А для ухвалення потрібно 226 голосів.

Рибачок уточнив, що під "союзниками" не має на увазі наявність політичних домовленостей. Фракції можуть голосувати за законопроєкти з програмних чи ідеологічних міркувань.

"Найчастіше ситуативними союзниками "Слуги народу" в парламенті виступає фракція "Голос" (67% нардепів натискали кнопку "за". - Gazeta.ua) і група "Довіра" (63% депутатів натискали кнопку "за". - Gazeta.ua) . Вони можуть забезпечити голоси, необхідні для ухвалення рішень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для "Слуги народу" є неприємна новина - Кошель

Серед депутатів "Європейської солідарності" у середньому за ухвалені закони голосували 49%, у групі "За майбутнє" - 48%, у "Батьківщині" - 39% ("попри те, що риторика цієї сила була позитивно налаштована до правлячої партії", каже Рибачок).

Найменше підтримують ухвалені закони депутати "Опозиційної платформи - За життя", у середньому "за" голосує 21% депутатів.

На 2-й сесії Верховної Ради депутати ухвалили 133 закони, кодекс і 125 законопроєктів у першому читанні. Вона тривала з 3 вересня 2019-го до 17 січня 2020 року.

Найбільше законопроєктів подали нардепи - 998. З них ухвалили 89, це 9% поданих.

Кабінет міністрів подав 101 законопроєкт, з них ухвалили - 22, тобто 21%.

Президент подав 51 законопроєкт, ухвалених - 22. Тобто 43%, що є найвищим показником.

Зараз ви читаєте новину «Назвали союзників "Слуги народу" в парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі